01
12 december 2018

12/12 Winterspelen aan de Rotte

 Op woensdag 12 december is het bruisende natuur feest Winterspelen aan de Rotte bij de Crooswijkse Bocht.

De Winterspelen zijn speciaal voor kinderen die de kriebels krijgen van binnen zitten en hun ouders. Je eigen pijl en boog maken, in bomen klimmen, timmeren en vogelhuisjes maken, dwalen en avonturen beleven in de natuur. Of meedoen aan de ontwerpworkshop speelnatuur en smikkelen bij de koek & zopie. Iedereen is welkom, ook ouders, opa’s, oma’s en begeleiders.

Pijl en boog maken

Aan de slag met wilgentenen en een mes! Meester Norbert laat je zien hoe je een goed werkende pijl en boog kunt maken. Die mag je mee naar huis nemen.

Rups Avengers!

Help de eikenprocessierups te bestrijden en bouw een vogelhuis voor koolmezen., De koolmees is namelijk de enige vogel die zo slim is de prikkende haren van de eikenprocessierups glad te strijken om hem door te kunnen slikken. Helaas zijn er te weinig nestplaatsen voor koolmezen. Daar gaan wij wat aan doen! Huisjes timmeren dus! Die worden klater in de buurt opgehangen door de Rotterdamse boomverzorgers. Extra mooi, het hout voor de vogelhuisjes is afkomstig van Rotterdamse bomen

Boomtoppers

Ben je wel eens in een heel hoge oude boom geklommen? Nee? Dan is duit je kans: met professioneel gereedschap leer je klimmen als een topper.

Workshop avontuurlijk Spelen

Wist je dat er langs de Crooswijkse Bocht  een nieuwe speelzone komt? Op de workshop kun die alvast in mini formaat ontwerpen samen met de mensen van Groen Goed (bekend van al die prachtige tuinen in Noord). Ga aan de slag met scheppen, zand en stokken en ontwerp je droomspeelplek.  Wil je eerst weten hoe Avontuurlijk Spelen gaat? Kijkd an eens naar het Winterspelen programma in het Bergse Bos op zaterdag 8 december.

Pompoensoep met Kinderparadijs Meidoorn

Niet te tillen: de pompoen uit de tuin van het kinderparadijs weegt wel 100 kilo! Die gaan we lekker opeten door er soep van te maken. Lekker koken in de buitenlucht, wie wil dat nou niet.

Warme choco maken

Heb je wel eens chocolademelk gemaakt van echte cacao? Nee? Dan is dit het moment om dat eens uit te proberen. Er kan ook anijsmelk geproefd worden.

Forest Bathing voor ouders

Reset your nature! Met je hoofd leeg en je zintuigen in actie beleef je natuur heel anders. En gezond dat dat is! Meer info en meedoen via deze link

In de yurt

Effe rustig! In de grote warme tent kun je lekker uitrusten, knutselen en naar verhalen luisteren.

Informatie

De activiteiten zijn in de open lucht, kleed jezelf en de kinderen dus lekker warm aan. Neem een flesje water mee voor de dorst. Meedoen is makkelijk: meld je aan via de site en regel je plekje. Met Rotterdampas is gratis. Zonder Rotterdampas betaal je € 5,- per kind (6 -12 jaar), kleintjes en ouders gratis.

Avontuur in de stadsnatuur op woensdag 12 december 2018 van 13.00-16.30 uur. Het natuurfeest is rondom de brug over de Rotte bij de Crooswijkse Bocht, 3034NC Rotterdam.

Winterspelen 12/12

 • Welkom, meld je hier aan voor de Winterspelen. Laat de velden open die niet van toepassing zijn. Met hoeveel volwassenen komen jullie?
 • Hoeveel kinderen zonder Rotterdampas doen mee? Op locatie krijg je een strippenkaart bij de aanmeldbalie.
  Prijs: € 5,00 Aantal:
 • Geef hier aan hoeveel kinderen MET Rotterdampas meedoen. De kinderen krijgen een strippenkaart bij de aanmeldbalie.
 • Vul de naam van het kind met rotterdampasnummer in.
  NaamRotterdampasnummer 
  Add a new row
 • voor volwassenen is er een Forest Bathing Lab. Meld hier het aantal volwassen deelnemers aan
 • Vul hier de naam in die we op de aanmeldlijst terug kunnen vinden.
  Graag de nieuwsbrief Groene Speler lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.

Mogelijk gemaakt door

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en de Boomtoppers