02
woensdag 24 oktober 2018

De Gezonde Kapsalon – Herfstvakantie Kikkershoek

Uitje met het hel;e gezin: appelpret in herfstvakantie!

Achter de Rotterdamse haven ligt de Hoekse Waard met zijn boerderijen. Er is van alles te beleven en te ontdekken op boerderij de Kikkershoek.

Op woensdag 24 oktober  zijn Rotterdamse kids en hun ouders  uitgenodigd op de boerderij om een gezonde kapsalon te leren maken. Jullie zijn welkom van 11 tot 4 uur  en meedoen kost voor kinderen en hun ouders 5 euro per persoon, Er is 2,50 Rotterdampaskorting.

Appeloogst

In oktober houdt boerin Jeanet de appeloogst en jullie mogen helpen! Een appel ruk je niet zomaar van de boom: je leert van de boerin wanneer een appel rijp is en hoe je hem van de stengel plukt.

De gezonde kapsalon

In de schuur ligt de aardappeloogst van het jaar: een gigantische stapel aardappels waar je er een van uit mag zoeken om een kringelpatat van te maken. die wordt dan vers gefrituurd. Van station naar station doorloop je  het programma. Uiteindelijk heb je dan een geleerd hoe je zelf een gezonde kapsalon van verse boerderijproducten kunt maken.

Klopklopklop-scheutje olie- snufje zout-klopklop-olie… – het lijkt wel scheikunde, en dat is het ook!

Bij gezond denk je aan sla, en die hoort bij een gezonde kapsalon: dus je gaat worteltjes en kool raspen. En dat slaatje wordt super lekker als je er een sausje bij hebt. Van de verse kippeneieren leer je zelf mayonaise kloppen.

Met de wildplukexpert op stap

Met Caroline Zeevat, bekend van het Grote Onkruidboek ga je op kruidentocht door de weilanden. Niet te geloven wat je allemaal kunt vinden en hoe lekker dat is.

Deze excursie is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam, Boerderij Kikkershoek en Caroline Zeevat.

Aanmelden Open Dag Kikkershoek

  • Prijs: € 5,00 Aantal:
    Deelname aan dit gezinsuitje kost € 5,00 per deelnemer. Per 3 kinderen moet een volwassen begeleider mee
  • Prijs: € 2,50 Aantal:
    Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar 2,50 in plaats van 5,- p.p.
    Graag de nieuwsbrief Groene Speler lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.