Ontdek de Stilte naast de Stad

Op de nieuwe pagina van de website van Vockestaert kun je alle informatie vinden over de boeren in Midden-Delfland: Boeren en boerinnen willen je graag alles leren over hun boerderij.

Les op de boerderij

Sinds 2002 zijn er boeren en boerinnen die het leuk vinden om jullie van alles te leren over hun boerderij, de dieren en de natuur. Op de website vindt je informatie om je voor te bereiden als je met je klas op bezoek gaat bij de boerderij. Je vindt hier de Speurtocht door Midden-Delfland waar je al veel informatie kan vinden die je kan gebruiken bij de Midden-Delflandquiz.

Over Stilte naast de Stad

Een excursie op locatie met vooraf in de klas tijdens enkele lesuren het gebruik van de leskist. De lessen zijn bedoeld voor: groep 6, 7 en 8 (afhankelijk van het NME-centrum). Al eeuwenlang wonen en leven er boeren in Midden-Delfland dat ingeklemd ligt tussen de steden Den Haag, Delft, Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.

Om de kinderen uit de omliggende steden kennis te laten maken met het boerenleven, organiseert de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert in samenwerking met de Nederlandse Zuivelstichting en de natuur- en milieueducatie (NME) centra van Delft, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis de les ‘Stilte naast de Stad’.

Handig om te weten

Voor meer informatie over het project ‘Stilte naast de Stad’ kun je contact opnemen met één van de onderstaande natuur- en milieueducatie (NME) centra of met Joke Rodenburg van Vockestaert.

Het Duurzaamheidscentrum in Vlaardingen: dzhc@vlaardingen.nl
De Papaver in Delft: jboogmans@delft.nl
Het Duurzaamheidscentrum in Maassluis: dcm@maassluis.nl
De Harreweg in Schiedam: nme@schiedam.nl
Dienst Stadsbeheer Milieueducatie Den Haag: henke.nienhuis@denhaag.nl