Seizoenstart

Het seizoen is begonnen. Scholen kunnen nu inschrijven voor excursies met groep 6,7 en 8. Voor  kinderen en hun ouders in de vrije tijd zijn we druk bezig om de  uitjes naar de appeloogst voor te bereiden.

Een beetje natuur heeft veel invloed

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Supergave  excursies naar het Rotterdam platteland

Een De Stad Uit excursie bestaat uit avontuur, educatie en bijzondere belevenissen. Zo kun je met boomverzorgers in hoge bomen klimmen, bouw je zelf vogelhuisjes, en leer je van alles over ecologie aan de hand van de verbanden tussen de eik, de processierups en de koolmees.  Dit programma beslaat 2 dagdelen.

Of schrijf je klas in voor het maken van een natuurreportage, In de klas leren kinderen een script schrijven, een camera bedienen en presentatie, in de natuur gaan ze met een boswachter  de reportages maken en  in oktober 2019 zijn deze films exclusief te zien  op het Wild Life Film festival in Cinerama aan de Westblaak. Dit onderdeel beslaat 3  dagdelen en is geschikt voor groep 7.

Er zijn nog veel meer  supergave  excursies beschikbaar  naar het Rotterdam platteland!