Gespot- Snack in het Kralingse Bos

Na een wandeling door het Kralingse Bos krijg je weleens trek in een patatje, ijsje of koffie. Een leuke horeca tussenstop, ook voor met de kinderen, is de Eekhoorn.

Dit sprookjesachtige eettentje vind je tegenover het hertenkamp. De Eekhoorn bestaat al sinds 1962.  Je verwacht het niet bij een oude snackbar met picknicktafels buiten,  maar bijna alle hapjes zijn zelfgemaakt en biologisch  Sommige snackjes zoals de bamihap zijn zelfs veganistisch.  De koffie, het ijs, de kroketten en de frikandellen zijn biologisch. De frietjes weer niet,  wel worden ze gebakken in frituurolie zonder anti-schuimmiddel.   

De eigenaren doen niet aan reclame of een website. Pup de tweede generatie eigenaresse, zegt dat ze al lange tijd vooruitliep op de biologisch hype. De reden was volgens haar simpel: uit respect voor de dieren en de aarde. “Biologisch is dan de beste keuze als je niet asociaal met dieren om wil gaan, ”zegt ze.  Ze verkoopt soms ook scharreleieren uit eigen boerderij. En voor kinderen die de hertjes aan de overkant willen voeren is er oud brood te koop. De opbrengst daarvan gaat naar de vrijwilligers van  het Kralingse Bos.

-Afshan Ayar-