Help een hele klas de stad uit!

Doneer 150 euro en maak dat mogelijk!

Een hele schoolklas op onvergetelijk natuuravontuur!

 

Met uw hulp kan er een klas een unieke dag beleven in de  natuur of op het platteland. Op bezoek bij de boer, op stap met de boswachter, ontdekken waar je eten echt vandaan komt, het getij ervaren, wilde dieren spotten, een boswachter de oren van het hoofd vragen. Je gunt het elk kind.

Voor de  kinderhersenen zijn natuurervaringen essentieel

Internationaal onderzoek toont aan dat kinderen die in de natuur komen zich beter ontwikkelen. We kennen dit effect zelf ook van bos- of strandwandelingen. We noemen het ‘weer tot jezelf komen’ en ‘je hoofd leegmaken’. Kinderen kennen deze ervaring vaak niet meer. Vanzelfsprekende natuurverschijnselen – een bloeiend veld,  modder, harde wind, hoge grassen, stoffige aarde of hoge wolken, dat ervaren kinderen in het stadsgroen amper. Maar juist deze ervaringen hebben invloed op de hersenen, en dat zit zo:

Het besluit om nu een softijs te eten omdat je daar zin in hebt, is een impuls gestuurd signaal. Het uitstellen van zo’n impuls en in plaats daarvan een bruine boterham nemen, daar is de ratio van het tweede hersensysteem voor nodig. Om planning op de lange termijn te maken, om creatief te zijn en doordachte standpunten te ontwikkelen, heeft de mens hersensysteem nummer twee nodig. In het groen en in de natuur laadt het tweede systeem op. Bij veel impuls handelingen put het uit. Bij verblijf in de natuur wordt het weer voldoende krachtig. Je kunt hiermee impulsen bedwingen en een plan trekken.

Beetje natuur, groot verschil!

Doneer € 150,- . Dat is al zomaar de helft van de kostprijs van een heel uitje!

Een beetje  natuur  maakt al een groot verschil. Met uw bijdrage kunnen kinderen ontdekken wat natuur met hen doet.

U geeft uw gift aan stichting Lekker Groen, Lekker Groen organiseert De Stad Uit en heeft de ANBI status

 

Start now! € -