02
8 oktober (VOL)

Appelfeest op de Buytenhof

Spetterend appelfeest speciaal voor Rotterdamse schoolklassen

Begin oktober is het spetterende appelfeest op de Buytenhof in Rhoon. Jullie klas is welkom op 6 of 8 oktober ( VOL).

Midden in de grasgroene polders ligt Zorgboerderij de Buytenhof. Eigenlijk is het hier het hele jaar door leuk, met de boomgaarden, de theeschenkerij en de dieren. Maar in oktober is het oogstmaand en staat alles op de Buytenhof in het teken van de heerlijk smakende appels en peren. Speciaal voor jullie is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op knapzak toer door de weilanden, leer de dieren van de boerderij kennen en maak je eigen appelmoes.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 

Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan. Zo’n middag op de boerderij neemt stress weg en is goed voor ogen, huid en alle zintuigen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat kinderen die in de natuur spelen beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijn planning en creativiteit worden gestimuleerd

Informatie voor begeleiders

 • Laat de kinderen een gezonde lunch en drinkwater meenemen.
 • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.
 • In het tekenseizoen zijn gesloten schoenen en een lange broek handig.
 • Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden

Wanneer en hoe laat?

Dit super leuke uitje is beschikbaar op op een aantal dagen in oktober. Jullie zijn welkom op 6 of 8 oktober tussen 9.00 – 11.30 en tussen 12.00 en 14.30 uur.

Waar gaan we heen?

Het adres is : Rijsdijk 98, 3161 EW Rhoon

Deze excursie is mogelijk gemaakt door de Buytenhof van Rhoon, Van Leeuwen Van Lignac, Natuurstad, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit co√∂rdinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Boekingsformulier voor scholen