02
22 september 2020

Appels en avontuur op het Buytenhof

Wat is er leuker dan zelf appels plukken in een grote boomgaard?  Rondom het Buytenhof van Rhoon kunnen jullie natuuravonturen beleven rondom honderden appel en perenbomen. Jullie gaan naar de bio-boerderij op een steenworp afstand van Pendrecht. Maar dan wel midden in een mooie polder aan de andere kant van de snelweg.

Appelmoes & avontuur

  • Je ontdekt wat een zorgboerderij allemaal doet en wie er hier werken.
  • In groepjes ga je de appelspeurtocht doen
  • Appels plukken, appelsap persen, appelmoes koken

De data

Beschikbaar op 22 september voor 2 schoolklassen per dagdeel.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8

Schoolklassen zijn welkom op de fiets. Voor de bus kunt u dit uitje aanmelden bij Buzz010.

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen lunch en snacks meenemen.

Coronaproof

Bij de start wordt er gevraagd naar jullie gezondheid, blijf thuis als je ziek bent. Op locatie is er ontsmettingsmiddel voor de handen, de workshopleiders houden anderhalve meter afstand. We verwachten van jullie om dat ook te doen.

Beetje natuur, veel invloed

Kinderen die op jonge leeftijd in contact komen met gezonde leefwijze hebben minder kans op welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes type 2. Wetenschappers zeggen: kinderen die in de natuur spelen kunnen beter leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.”

De Stad Uit zet zich ervoor in om kinderen in contact te brengen met voedselproducenten dichtbij de stad en hen hier op een eigentijdse en avontuurlijke wijze te laten ontdekken hoe je zelf lekkere dingen van gezonde verse producten uit lokale aanbouw kunt bereiden.

* Deze excursie is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Zorgboerderij Buytenhof.

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.


Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.


De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.


Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.


Algemene voorwaarden
Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.

 

Boekingsformulier voor scholen