01
23 oktober

Appeloogst op de Kikkershoek

Vier de herfst en maak een gezonde kapsalon van vers geoogste boerderij producten. Rotterdamse kinderen en ouders kunnen terecht op het grote oogstfeest op boerderij Kikkershoek. Het feest is op 23 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Er is van alles te doen en beleven.

Ga eens op avontuur bij de boer!

Met boer Jeanet gaan de bezoekers in kleine groepen het land op, Jeanet legt uit hoe je rijpe appels herkent. Van de geplukte appels, vers van de boom, maak je je eigen appelmoes. Bij het kampvuur op het weiland kan er brood op stok gebakken worden. Lust je patat? In de grote boerenschuur ligt alles klaar om een gezonde kapsalon te fabrieken. Zo maak je heerlijk krokante frietjes.

Proef de herfst

In de stad merk je er nog weinig van, maar de herfst is begonnen! Overal op het Rotterdamse platteland worden appels, peren en aardappelen geoogst. Op boerderij Kikkershoek kun je vaak op zaterdag zelf plukken en er is een mooie boerderijwinkel. Neem daarom los geld mee, want er is geen pinautomaat.

Waar is het?

In de Hoekse Waard: Maasweg 3, 3271 LH Mijnsheerenland

Boerderij de Kikkershoek ligt op een half uur rijden vanaf Rotterdam centrum.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door boerderij Kikkershoek en Provincie Zuid-Holland.   

Boerderij Kikkershoek | Open dag

  • Deelname is € 4,00 per persoon. Maak je bijdrage over aan Stichting Lekker Groen IBAN NL79TRIO0198552572 ovm De Stad UIT / Kikkershoek - Hebben jij of je kind een Rotterdam Pas? Dan krijg je 50 % korting. Vergeet hem niet mee te nemen! Graag per 2 kinderen een volwassen begeleider mee.
    Als Groene Speler ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.