04
20 april 2021

Bloesemfeest en gezonde kapsalon

Bloesemfeest voor schoolklassen op boerderij Kikkershoek.

Op 20 april 2021 zijn schoolklassen welkom voor het bloesemfeest bij de boerin van de Kikkershoek. Er leeft een bonte mengelmoes kippen op de groenten- en fruitboerderij van Jeanet Dekker.

Ontdek het boomgaard parcours vol avontuur

Laat je over het weiland trekken op een vliegend tapijt, ontdek boerengolf en laat je voorlichten over bijen door de boomgaard imker. Bij de botanische tekentafel leer je hoe je bloesem kunt schilderen. Als van Gogh, of ga je voor naturalistisch?

Een gezonde kapsalon fabrieken

Bij de grote schuur leer je een gezonde ‘kapsalon’ maken met lekkers van de boerderij: je eigen mayonaise, krulfriet en lekker veel verse groenten zorgen voor een onvergetelijke traktatie.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

 • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
 • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen water om te drinken meenemen, lunch is niet nodig omdat ze zelf een lunchgerecht maken. Laat hen oude kleding en schoenen aandoen. Kaplaarzen zijn handig, ook voor grote mensen.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

Het Bloesemfeest met gezonde kapsalon is op 20 april 2020. Telkens twee klassen kunnen achter elkaar terecht van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 15.00 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

Boerderij de Kikkershoek – vanaf Rotterdam Centraal een half uur met de auto, Maasweg 3, 3271 LH Mijnsheerenland. Boerderij de Kikkershoek ligt net in de Hoekse Waard. De groente- en fruitboerderij heeft ook een winkel, elk najaar is kunnen mensen zelf hun appels plukken.

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Boerderij Kikkershoek, Natuurstad, Van Leeuwen Van Lignac en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie groep

Bent u werkzaam voor een welzijnsorganisatie in Rotterdam? Dan kunt u een excursie boeken voor groepen kinderen.
 • Naam van de organisatie of dependance waarvandaan u vertrekt
 • zijn er bijzonderheden?
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen