05
14 juni (VOL)

Boerderijavontuur op Kikkershoek

Midden in de Hoeksche Waard ligt een boerderij met een fantastische fruitgaard. In het voorjaar staan de appelbloesems in volle bloei. Van de appels van vorig jaar gaan we heerlijke appelmoes maken. Kinderen kunnen zich uitleven in stoere boerensporten.

Activiteiten

Vliegend tapijt
Boerengolf
Appelmoes maken
Brood op stok

Dit uitje is beschikbaar tussen 14 juni .

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. Daarnaast is het groepsgevoel juist in coronatijd belangrijk.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen lunch en snacks meenemen. Trek kleding en schoenen die vies mogen worden. We verwachten van alle begeleiders een actieve inzet.

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Coronaproof

Bij de start wordt er gevraagd naar jullie gezondheid, blijf thuis als je ziek bent. Op locatie is er ontsmettingsmiddel voor de handen, de workshopleiders houden anderhalve meter afstand. We verwachten van jullie om dat ook te doen.

 

Boekingsformulier voor scholen