Bomen vertellen verhalen

Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’  Doe nu mee en vertel je eigen verhaal.

De Boom van het Jaar verkiezing draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere maatschappelijke waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis altijd het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

De start van de 2e Nederlandse verkiezing van de Boom van het Jaar gaat 29 maart van start. 

European Tree of the Year

In 2018 won de Troeteleik, het ijkpunt in de middenberm van de A58, de verkiezing met een ruime meerderheid aan stemmen. 
Meer weten over de uitslag in 2018? Lees verder.
De verkiezing van De Boom van het Jaar maakt onderdeel uit van de Europese Tree of the Year. De Troeteleik was de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing in 2019. Deze snelwegboom is geëindigd als 7e met ruim 16.000 stemmen. De winnaar in Europa is De Amandelboom van de besneeuwde heuvel in Pécs, Hongarije geworden met ruim 45.000 stemmen. 

In 2019 kan iedereen van 29 maart tot 15 mei een boom nomineren, als individu, familie, vereniging, bedrijf of gemeente, etc. Aanmelden kan alleen via het formulier
Een vakkundige jury kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie. Deze 12 genomineerden worden 30 augustus bekend gemaakt via deze website.

-tree of the year-