Bomen vertellen verhalen

Bomen vertellen verhalen die ze aan iedereen die hen ziet willen vertellen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Net zoals wij mensen beleven ze van alles, groot en klein.  Wat ze mee maken zie je en hoor je van andere mensen. Doe nu mee en vertel je eigen verhaal.

De Boom van het Jaar verkiezing draait om bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere betekenis voor een buurt of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom die de ingang is tot jouw wijkje of de boom waar de jeugd bij elkaar komt.

Even los van de verkiezing, bij De Stad Uit willen we ook super graag weten welke boom jij echt mooi, groots, interessant en onmisbaar vindt. Laat je het ons weten?

De start van de van de Boom van het Jaar in Nederland is van start. De winnende boom dingt mee in de verkiezing van Europese boom van het jaar.

European Tree of the Year

In 2019 won de Troeteleik, het ijkpunt in de middenberm van de A58, de verkiezing met een ruime meerderheid aan stemmen. In 2020 ontving de Moeierboom, een grootbladige linde in het centrum van Etten-Leur in Noord-Brabant de titel. Meer weten over de uitslagen? Lees verder.
In 2021 kan iedereen tot 15 mei een boom nomineren, als individu, familie, vereniging, bedrijf of gemeente, etc. Aanmelden doe je via het formulier. Een vakkundige jury kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie. Deze 12 genomineerden worden 30 augustus bekend gemaakt via de website.

-tree of the year-