05
ev. juli 2020

De boer op; herdersstaf maken en schapenhoeden- onder voorbehoud

In Schiedam, net voorbij speelpolder Wijland in Midden Delfland liggen 2 prachtige boerderijen. Zij hebben een unieke educatieve belevenis voor schoolklassen.

Proeven en beleven

Op de Zuivelboerderij maken de kinderen kennis met de koeien en de wereld waarin zij leven/ kalfjes krijgen en melk gaan geven. Een proevrij mag dan ook niet ontbreken.

Schapenhoeden

Bij de schaapskudde gaan we op stap met de herder. de hond en de schapen en beleven wat het inhoudt om een kudde te hoeden. Jullie doen hier actief aan mee. Een schaapsherder heeft een herdersstaf, je maakt dan ook je eigen herdersstaf.

Beschikbaar op

9 juni 2020 en 16 juni ( vol) 2020.

De excursie is voor 2 schoolklassen tegelijk en duurt 2 dagdelen.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Kosten

Komen jullie op de fiets, dan is de excursie gratis, wil je met de bus dan betaal je een bijdrage aan het vervoer.

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
  • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
  • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
  • Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.
    De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen