De Boom In

Het team van De Stad Uit werk maakt volgend schooljaar voor het eerst een echt bomenprogramma: De Boom in!

Kinderen gaan met school en met hun ouders op ontdekkingstocht naar bomen in de stad en naar de bossen er net buiten. De Stad Uit sluit aan op de prachtige lespakketten over bomen die kinderboerderijen hebben over bomeneducatie. Wie gaat er mee de boom in?

Over bossen en bomen

Waar zijn die bossen dan?  Rondom de stad zijn echt niet alleen maar polders. De bossen en parken mogen er zijn! Wat dacht je van het oeverbos op het eiland van Brienenoord, het Bergse Bos, het bos in de Broekpolder of de oude eik op Landgoed de Tempel?  Ook in de stad staan oeroude bomen. De rode beuk tegenover de Kunsthal, de wilg van de vergeten dichter bij de Westersingel en de beuk op begraafplaats Crooswijk. Rondom de bomen in het stadscentrum is er een bomenroute gemaakt. Deze vind je HIER

Bomen zijn gezond

Sinds een paar jaar is bekend dat een verblijf onder bomen erg gezond is voor stedelingen: je komt er niet alleen tot rust, er zijn veel meer geweldige effecten die bomen op ons mensen hebben. Dat is geen vage wetenschap maar wetenschappelijk aangetoond en meetbaar. Hoe dat precies werkt? Dat kun je vanaf volgend schooljaar zelf ervaren en onderzoeken, of lees er HIER meer over.

Wie het weet mag het zeggen….

Weet jij hoe je veilig in een hoge boom klimt?

Heb je wel eens opgemerkt dat bomen gedraaid groeien? Groeien de bomen rechts of linksdraaiend?

Heb je een lievelingsboom in je eigen wijk? Laat het ons weten!