Struintocht op het natuureiland

Wie gaat er mee avonturen beleven?

Onder de Van Brienenoordbrug ligt een fantastische, avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Er groeien wilde fruitbomen. Je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht, en ijsvogel. Eb en vloed spoelen er dagelijks water door een getijdengeul. En dat terwijl de zee hier zo’n 40 kilometer vandaan is!

Op het Eiland van Brienenoord beleven jullie echte avonturen. Eb en vloed wilde beestjes, kikkers en vogels. Je leert een hoop, maar er is ook alle ruimte voor spelen, rennen, ontdekken en genieten.

Voor wie?

Beschikbaar voor groepen kinderen met ouders/begeleiders vanuit welzijnswerk. De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Waarom is dit goed voor onze kids?

 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
 • Kinderen ontdekken eb en vloed, kleine en super grote dieren (de Schotse Hooglandkoeien) enhebben de ruimte om zelf erop uit te gaan.

Informatie voor begeleiders

 • Er is geen drinken op de plek, neem eventueel een gezonde snack en drinkwater mee.
 • Extra droge kleding is handig! Ook voor de grote mensen.
 • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.
 • Zorg voor petjes en zonnebrandcreme.
 • In het tekenseizoen zijn gesloten schoenen en een lange broek handig.
 • Per 5 kinderen graag 1 volwassen begeleider

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

De spannende eilandsafari’s zijn het hele jaar door te boeken. Meld u aan of bel met Marijke Lammers om een datum te prikken.

Waar gaan we heen?

In de luwte van het Feyenoordstadion en de Van Brienenoordbrug ligt het Eiland van Brienenoord. Een natuurjuweel in een wereldstad! Eb en vloed spoelen er dagelijks water door een kleine getijdengeul. Er bevindt zich een schat aan wilde fruitbomen zoals kerspruim, sleedoorn, appel, peer, zoete kers, Europese vogelkers, meidoorn en vlier. Dit soortenrijke hardhoutbos gaat over in oud en weelderig wilgenvloedbos. Hier barst het van de sperwers, boomvalken, groene spechten, ijsvogels, nachtegalen, gekraagde roodstaarten en grauwe vliegenvangers. Matkoppen en bosuilen broeden of verblijven er regelmatig. In de lente, zomer en herfst vindt u er een kleine kudde Schotse hooglanders die de groenverzorging op zich neemt.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Ark Natuurontwikkeling, Van Leeuwen Van Lignac, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie groep

Bent u werkzaam voor een welzijnsorganisatie in Rotterdam? Dan kunt u een excursie boeken voor groepen kinderen.
 • Naam van de organisatie of dependance waarvandaan u vertrekt
 • zijn er bijzonderheden?
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.