01
laatste voor 2021

Eb en vloed onderzoeken op het natuureiland ( VOL)

Reserveer snel, nog maar 1 excursie beschikbaar in 2021

Onder de Van Brienenoordbrug ligt een fantastische, avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Er groeien wilde fruitbomen. Je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht, en ijsvogel. Eb en vloed spoelen dagelijks water door een getijdengeul. En dat terwijl de zee hier zo’n 40 kilometer vandaan is!

Op het Eiland van Brienenoord beleven jullie echte avonturen. Eb en vloed, wilde beestjes, kikkers en vogels. Je leert een hoop, maar ook is er alle ruimte om te spelen, rennen, ontdekken en genieten.

Voor wie

 • Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam.
 • Jullie kunnen gebruik maken van Buzz010.

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag.

Informatie voor begeleiders

 • Er is geen drinken op de plek, laat de kinderen een gezonde lunch en drinkwater meenemen.
 • Extra droge kleding is handig! Ook voor de grote mensen.
 • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.
 • Zorg voor petjes en zonnebrandcréme
 • In het tekenseizoen zijn gesloten schoenen en een lange broek handig.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

De spannende eilandsafari’s zijn het hele jaar door te boeken. Meld u aan of bel met Marijke Lammers om een datum te prikken.

Waar gaan we heen?

In de luwte van het Feyenoordstadion en de Van Brienenoordbrug ligt het Eiland van Brienenoord. Een natuurjuweel in een wereldstad! Eb en vloed spoelen er dagelijks water door een kleine getijdengeul. Er bevindt zich een schat aan wilde fruitbomen zoals kerspruim, sleedoorn, appel, peer, zoete kers, Europese vogelkers, meidoorn en vlier. Dit soortenrijke hardhoutbos gaat over in oud en weelderig wilgenvloedbos. Hier barst het van de sperwers, boomvalken, groene spechten, ijsvogels, nachtegalen, gekraagde roodstaarten en grauwe vliegenvangers. Matkoppen en bosuilen broeden of verblijven er regelmatig. In de lente, zomer en herfst vindt u er een kleine kudde Schotse hooglanders die de groenverzorging op zich neemt.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Ark Natuurontwikkeling, Van Leeuwen Van Lignac, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Boekingsformulier voor scholen