EHBO voor Dummies

De eerste 2 bijeenkomsten zijn een feit! Met gezond verstand en logisch nadenken komen we een heel eind :-) Wel wat multifunktionele spulletjes meenemen in je rugzakje.

Op 14 Februari en 22 Maart was ik als Instructeur Eerste Hulp te gast in de Willibrordusstraat. Doel van de bijeenkomst: de vrijwilligers van De Stad Uit EHBO-vaardigheden bijbrengen, zodat ze weten hoe te handelen als er onverhoopt iets gebeurt met de enthousiaste kinderen.

Kinderen die vrijwel nooit buiten hun woonwijk komen, gaan onder begeleiding van de basisschool juf en de vrijwilligers van De Stad Uit de Natuur ontdekken. En hebben vervolgens natuurlijk alleen maar oog voor plantjes en diertjes.

Kinderen zien geen gevaar in hun enthousiasme en daarom is het fijn als de vrijwilligers weten wat je kunt doen als je geprikt bent door een brandnetel. Of als je oog-in-oog staat met een rivierkreeftje op je pad, die dreigend met zijn scharen zwaait. Of als opeens je ogen gaan tranen en je neus gaat prikken omdat je allergisch reageert op al die pollen en zaadjes in de lucht.

En wat zit er allemaal in een goede EHBO-trommel? Moet ik een aanhangwagen meenemen of volstaan de basisverbandmaterialen en weet ik vervolgens wat ik daarmee allemaal kan doen? En wat fijn dat je veel kan doen met een flesje water!

Al die onderwerpen hebben we geïnventariseerd en zijn we mee aan de slag gegaan in Workshops. Kruip-door-sluip-door, door het pand. Net als in de echte natuur!

-Yvonne Mud-