‘Wat dieren eten’ wint jeugdprogramma WFFR

De nieuwe generatie filmmakers komt eraan: op 31 oktober zijn twee├źndertig door┬á Rotterdamse schoolkinderen gemaakte natuurfilms op het WFFR gescreend. Het Wild Life Filmfestival Rotterdam organiseerde met De Stad Uit het special event in Filmtheater Cinerama. De jury had het er maar moeilijk mee: gelukkig mochten meerdere films genomineerd worden.

Wat dieren eten is de winnaar

De juryfavoriet ‘wat dieren eten’ is van Davey, Darmen, Salah, Sahet en Han van de Stephanusschool in Schiebroek.

Henk van Oeffel van Natuurstad: dit is echt waar het WFFR over gaat: natuur en dieren. Rini Biemans van Creatief Beheer merkte op dat de beeldkwaliteit en het geluid erg goed waren. Werner Zander van Gemeente Rotterdam roemde de verhaalopbouw. Anouk Otto van IVN maakte de winnaar bekend aan een in ademloze spanning afwachtende zaal met meer dan 100 kinderen.

Overige genomineerden

Wolf in het bos van Devon, Joel, Valerie, Ryan, Joshua, Sem, Ashley en Alicja van de Beatrixschool.

Jumanji van Miroeskia, Sudayveny, Sahed, Chanel.Jessica, Alysha en Jervaine van de Van Eijckschool.

Green Hero’s van Quimaina, Dounya, Sahil, en Alek van OBS de Boog / Dakpark uit Delfshaven.

De Stad Uit favoriet ‘Jip de Ongelukkige Kip’ van Islam, Abdelilah en Amir van de Dakpark was helaas uitgesloten omdat de jonge filmmakers al naar de middelbare school toe waren.

De natuurdocumentaires zijn gemaakt op Boerderij de Buytenhof, Proeftuin de Punt en rondom de groenzoom Reyeroord. De filmteam zijn opgeleid door de Cultuurschool