Ga eens lekker los in een weiland

Spetterend slootjes avontuur op maandag 2 mei 

Midden in de grasgroene polders van het Midden-Delfland ligt speelpolder Wijland.  Kinderen beleven samen met ouder/begeleider kleine en grote avonturen en er is alle ruimte om zelf erop uit te gaan.

Er zijn veel manieren om de sloten over te steken; met het trekvlot, over boomstammen, met slingertouwen … . Er is een strandje en volop speelwater. De plek is bijzonder omdat hier resten zijn gevonden van oude nederzettingen van lang geleden. Er zijn wat constructies van hutjes teruggebouwd en je kunt over spannende bruggetjes lopen. Dus: die speelpolder is altijd wel leuk, maar in de vakantie op 2 mei is er nog veel meer te doen en te beleven.Ga mee op eetbaar onkruid tocht.

 • Vang fantastische waterdiertjes op op de slootjessafari.
 • Rooster brood op stok in een vuurtje.
 • Bouw mee aan een weilandkasteel van bamboe.

Meer info over speelbossen vind je hier.

Voor wie?

Kom op eigen houtje of als groep via een maatschappelijke organisatie. De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Wanneer en hoe laat?

De spannende struintochten zijn op maandag 2 mei. Jullie zijn welkom van 10.00-13.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. De excursie kost € 5,- per deelnemer (voor ouder en voor kind vanaf 6 jaar); 50% korting met Rotterdampas. Graag vooraf betalen en aanmelden via het onderstaand formulier.

Groepen en welzijn

Komen jullie als groep of met meer dan 10 deelnemers? Neem dan alsjeblieft contact op met Marijke@destaduit.nl  om te reserveren.

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd. Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 

Deze excursie is mogelijk gemaakt door provincie Zuid Holland en Gemeente Rotterdam

De Stad Uit'je | Open dag

 • Prijs: € 6,00
  Deelname aan dit gezinsuitje kost € 6,- per deelnemer vanaf 6 jaar.
 • Prijs: € 3,00
  Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar €3,00 in plaats van €6 p.p.
 • Hoeveel kinderen met Rotterdampas en hoeveel kinderen zonder Rotterdampas
 • Hoeveel volwassenen inclusief uzelf gaan er mee?
 • Naam van de volwassen begeleider
  Graag De Stad Uit nieuws lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursie.