02
19 september

Het spettert in Hoek van Holland

Op 19 september gaan we garnalen vangen aan het strand 

Wist je dat je gewoon langs het strand garnalen kunt vangen? En platvissen, zeesterren en heremietkreeften? Op 19 september is het spetterend natuurspektakel aan het strand in Hoek van Holland. Behalve zeediertjes vissen kun je struinen in de duinen en een broodje zeegroente maken. Wees er snel bij want er is beperkt plek op 19 september! 

 Voor wie?

  • Ik kom met een groep via een maatschappelijke organisatie. Neem dan per mail contact op met Marijke@destaduit.nl

Wanneer is het?

  • zondag, 19 september 2021 tussen 10.00 en 13.00 uur
  • zondag, 19 september 2021 tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Info voor begeleiders

Er is heerlijk duinwater aanwezig om te drinken. Neem een gezonde lunch mee. Extra droge kleding is handig! De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Let op: kinderen mogen alleen tot de knieën het water in i.v.m. met sterke stromingen.

Bij al onze uitjes houden wij rekening met de geldende Coronamaatregelen.

Waarom is het belangrijk om de natuur rondom de stad op te zoeken?

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. De zeelucht en de weidsheid van het landschap nemen stress weg en zijn goed voor de ogen en de huid. Kinderen in Rotterdam spelen veel minder vaak buiten dan vroeger,  allerlei stadskwalen zoals stress, depressies, obesitas en hart en vaatziekten treden nu al bij kinderen op. Spelen in de natuur is niet alleen gezond, je wordt er ook slimmer van, heeft de wetenschap aangetoond. Een goede reden om er vaak op uit te trekken, zou je zeggen. Alleen weten veel ouders nog niet waar ze rondom de stad terecht kunnen.   

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Joost de Kurver, Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland.