02
19 april

We ♥ cows – natuurfestival op Hoeve Ackerdijk- afgelast vanwege corona

Op zondag 19 april van 12.00 tot 16.00 uur is er een natuurfestival voor Rotterdamse kinderen en hun ouders. Ontdek de lente op de bio-boerderij, Het festival is altijd super gezellig.

Lente langs de sloot!

Op ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever? Eind april komt de natuur weer in actie. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit.

Ontmoet de koeien

Boer Arie en zijn zoon Bas geven een toer over hoeve Ackerdijk. Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bio-boerderij.

De grutto in het land!

Wie heeft er wel eens een echte grutto gezien? De boeren aan de noordrand van de stad zorgen goed voor weidevogels. Ga op stap met verrekijker en gids. Houd je wel aan de aanwijzingen om het jonge leven niet te storen.

Hooibalenrace

Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalenrace.

Melk: proef het verschil

Op de melkproeverij gaan jullie testen. De bezoekers worden melkexperts op de 5-smaken proeverij.

Aanmelden en kosten

Deelnemers moeten zich opgeven via www.destaduit.nl. Zonder inschrijving vooraf is er geen toegang.  Deelname kost € 6,00 p.p en €30 met Rotterdampas korting.

Route

Hoeve Ackerdijk ligt pal langs de Schie. Als je vanuit Rotterdam komt voorbij Hofwijk en het dorpje de Zweth. Neem het toegangspad net voor de autosloperij

Rotterdamseweg 223, 2636 KC Schipluiden

Tips

Neem iets te drinken en een snack mee. Er zijn pannenkoeken en er is koffie/thee te koop.

Doe stevige schoenen aan en warme kleding.

Deze activiteit wordt mede mogelijk door de ondersteuning van Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en Hoeve Ackerdijk

-Afshan Ayar-

Hoeve Ackerdijk | Open dag

  • Prijs: € 6,00 Aantal:
    Deelname kost € 6,00 p.p. Per 3 kinderen moet een volwassen begeleider mee
  • Prijs: € 3,00 Aantal:
    Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar 3,- in plaats van 6,- p.p.
    Graag de nieuwsbrief Groene Speler lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.