07
16 april

Boer voor een dag op Hoeve Ackerdijk (vol)

Midden in de weilanden ten noorden van de stad ligt Hoeve Ackerdijk. Op de akkers achter de bio-boerderij zie je de grutto vliegen en broedt de tureluur!

Rondje met de boer

Boer Arie en zijn zoon nemen jullie mee op pad. Je leert van alles over koeien, kalveren en hoe het boerenbedrijf werkt. Je mag met de boer mee op de trekker het land op: daar ga je weidevogels spotten met verrekijker en zoekkaart.   Op het weiland ontdek je de sloot (met een schepnet en loeppot), ga je  zoetwatermosselschelpen tegen komen en dauwdruppels aan het lentegras. Om je energie kwijt te kunnen is er bij goed weer een stormbaan van strobalen op het veld!

Deze biologische melkveehouderij ligt langs de Delfweg parallel aan de Schie achter Overschie en de Zweth. Komen jullie uit Noord, Overschie of Delfshaven dan kun je hier in een half uurtje heen fietsen.

Wat gaan jullie doen:

 • Rondleiding over de boerderij.
 • Weidevogeltocht.
 • Slootdieren determineren

Beschikbaar op

 • dinsdag, 16-4-2019 van 9-12 uur Vol en van 12-15 uur VOL

De excursie duurt  2,5 uur zonder reistijd en is geschikt voor groep 6,7 en 8.

Kosten

Komen jullie op de fiets, dan is de excursie gratis, wil je met de bus dan betaal je een bijdrage aan het vervoer.

Beetje natuur, veel invloed

Kinderen die op jonge leeftijd in contact komen met gezonde leefwijze hebben minder kans op welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes type 2. De Stad Uit zet zich ervoor in om kinderen in contact te brengen met voedselproducenten dichtbij de stad en hen hier op een eigentijdse en avontuurlijke wijze te laten ontdekken hoe je zelf lekkere dingen van gezonde verse producten uit lokale aanbouw kunt bereiden.

Mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Hoeve Ackerdijk

Boekingsformulier Hoeve Ackerdijk

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.
  De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.
 • Direct mobiel nummer waarop u bereikbaar bent
 • Adres van de school waarvandaan de kinderen vertrekken
 • De Stad Uit excursies zijn voor scholen buiten Rotterdam voor kostprijs beschikbaar
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen