05
14 april 2019

Boer voor een dag op Hoeve Ackerdijk

Midden in de weilanden ten noorden van de stad ligt Hoeve Ackerdijk. Op de akkers achter de bio-boerderij zie je de grutto vliegen en broedt de tureluur!

Open Dag bij de boer

Boer Arie en zijn zoon nemen jullie mee op pad. Je leert van alles over koeien, kalveren en hoe het boerenbedrijf werkt. Je mag met de boer mee op de trekker het land op: daar ga je weidevogels spotten met verrekijker en zoekkaart.   Op het weiland ontdek je de sloot (met een schepnet en loeppot), ga je  zoetwatermosselschelpen tegen komen en dauwdruppels aan het lentegras. Om je energie kwijt te kunnen is er bij goed weer een stormbaan van strobalen op het veld!

Deze biologische melkveehouderij ligt langs de Delfweg parallel aan de Schie achter Overschie en de Zweth. Komen jullie uit Noord, Overschie of Delfshaven dan kun je hier in een half uurtje heen fietsen.

Wat gaan jullie doen:

 • Rondleiding over de boerderij.
 • Weidevogeltocht.
 • Slootdieren determineren

Beschikbaar op:

14 april van 13 – 16 uur

Kosten:

voor kinderen en ouders 5 euro per persoon

Aanmelden Open Dag Boer voor een Dag

 • Prijs: € 5,00 Aantal:
  Deelname aan dit gezinsuitje kost € 5,00 per deelnemer. Per 3 kinderen moet een volwassen begeleider mee
 • Prijs: € 2,50 Aantal:
  Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar 2,50 in plaats van 5,- p.p.
  Graag de nieuwsbrief Groene Speler lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.