05
16 april 2020

Boer voor een dag op Hoeve Ackerdijk- afgelast vanwege Coronamaatregelen

Midden in de weilanden ten noorden van de stad ligt Hoeve Ackerdijk. Op de akkers achter de bio-boerderij zie je de grutto vliegen en broedt de tureluur!

Rondje met de boer

Boer Arie en zijn zoon nemen jullie mee op pad. Je leert van alles over koeien, kalveren en hoe het boerenbedrijf werkt. Je mag met de boer mee op de trekker het land op: daar ga je weidevogels spotten met verrekijker en zoekkaart.   Op het weiland ontdek je de sloot (met een schepnet en loeppot), ga je  zoetwatermosselschelpen tegen komen en dauwdruppels aan het lentegras. Om je energie kwijt te kunnen is er bij goed weer een stormbaan van strobalen op het veld!

Deze biologische melkveehouderij ligt langs de Delfweg parallel aan de Schie achter Overschie en de Zweth. Komen jullie uit Noord, Overschie of Delfshaven dan kun je hier in een half uurtje heen fietsen.

Wat gaan jullie doen:

  • Rondleiding over de boerderij.
  • Weidevogeltocht.
  • Slootdieren determineren

Beschikbaar op

16 April 2020

De excursie duurt  2,5 uur zonder reistijd en is geschikt voor groep 6,7 en 8.

Kosten

Komen jullie op de fiets, dan is de excursie gratis, wil je met de bus dan betaal je een bijdrage aan het vervoer.

Beetje natuur, veel invloed

Kinderen die op jonge leeftijd in contact komen met gezonde leefwijze hebben minder kans op welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes type 2. De Stad Uit zet zich ervoor in om kinderen in contact te brengen met voedselproducenten dichtbij de stad en hen hier op een eigentijdse en avontuurlijke wijze te laten ontdekken hoe je zelf lekkere dingen van gezonde verse producten uit lokale aanbouw kunt bereiden.

Mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Hoeve Ackerdijk

 

Boekingsformulier voor scholen