Info voor deelnemers

Moet ik me aanmelden?

Ja. Het is belangrijk voor ons om te weten wie er deelneemt aan de Forest bathing sessies. We gebruiken uw contactgegevens alleen in geval van nood. We willen u vragen om vooraf via IDEAL te betalen.

Waar en wanneer kan ik meedoen?

Je kunt meedoen aan Forest Bathing sessies in verrassende gebieden met veel bomen in en rondom Rotterdam.

Voor bedrijven en groepen kan er ook op andere locaties  een Forest bathing sessie gehouden worden.

Wil je alleen of met vrienden meedoen? Op de de agenda staat meer info over  tijden, kosten, locaties en waar je verder aan kunt denken.

Hoe werkt het als ik er ben?

Nadat je je  aangemeld hebt voor een Forest bathing-sessie, ontvang je een e-mail met de naam van je gids, contactgegevens en de locatie van het ontmoetingspunt. Wanneer je aankomt op het ontmoetingspunt, neem je contact op met je gids.

Is er drinkwater, of moet ik zelf iets meenemen?

We raden aan dat je je eigen drinkwater meeneemt.

Wat als ik trek krijg?

We raden aan dat je alles meeneemt wat je nodig hebt tijdens een normale wandeling van de duur waarvoor je je hebt aangemeld. Na de sessie zullen we een korte theeceremonie houden en een lichte snack aanbieden.

Wat als ik te laat ben?

Gidsen wachten maximaal 10 minuten op het ontmoetingspunt. Als je echter vooraf weet dat je te laat zult zijn, vragen wij je hierover bijtijds contact op te nemen.

Wat als ik eerder weg moet?

Als je van plan bent vroegtijdig te vertrekken, vragen wij je om dat van tevoren te vertellen.

Mag ik mijn telefoon meenemen?

Het programma is telefoonvrij. Uit respect voor andere deelnemers wordt je verzocht de telefoon uit te schakelen gedurende de sessie.

Hoe zit het met sociale media?

Zodra het programma begint, is het plaatsen van berichten op sociale media niet toegestaan. We willen de privacy van alle deelnemers te beschermen. We streven ernaar om een ​​veilige plek te bieden tijdens het programma, zodat deelnemers hun eigen reis zonder oordeel van buitenaf kunnen ervaren. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te weren van deelname.

Mag ik achteraf vertellen over mijn ervaring?

Natuurlijk! Het is hartstikke leuk dat deelnemers over Forest bathing vertellen. We vragen je echter om je te beperken tot je eigen individuele ervaring. We behouden ons het recht voor om iedereen die dit beleid schendt, te blokkeren van toekomstige deelname.

Ga ik vies worden?

Ja en nee! Zie jezelf als ontdekkingsreiziger. Dompel onder in de natuur en wordt vies! Je kruipt misschien door een bosje en voelt modder op je huid. Wil je dit niet? Alle Forest Bathing routes hebben ook gewoon een goed pad.

Hoe fit moet ik zijn om mee te kunnen doen?

Forest Bathing sessies zijn lichamelijk niet inspannend en bedoeld voor mensen van alle fitnessniveaus.

Hoe ver moet ik kunnen lopen?

Forest Bathing sessies vinden meestal op en rondom gemarkeerde paden plaats en variëren in lengte tussen de 1 tot 3 kilometer, afhankelijk van de locatie en het programma. Ondanks dat sommige delen van de sessies zich op natuurlijk en oneffen terrein bevinden, houdt je gids rekening met de capaciteiten van alle deelnemers.

Kan ik deelnemen als ik zwanger ben of gehandicapt?

Ja. Zwangere vrouwen kunnen tot de uitgerekende datum deelnemen, maar we raden aan om dit vooraf met je arts te bespreken. We heten mensen met speciale behoeften van harte welkom. Wil je bij aanmelding aangeven welke behoeften er zijn zodat we de sessie goed kunnen plannen?

Wat als het regent?

Bij regen gaan de programma’s gewoon door, zelfs als het giet. Regen verbetert vaak de sensorische ervaring en heeft gezorgd voor gedenkwaardige wandelingen. Check het weerbericht en draag passende kleding.

Wat als het erg koud of extreem weer is?

Als de weersomstandigheden gevaarlijk zijn of een ernstig risico voor de deelnemers vormen, zullen we annuleren. Ook als de temperaturen lager zijn dan -7C

Teken en andere euvels

Je zou gedurende het warme seizoen in contact kunnen komen met teken, berenklauw of jeukende planten. We doen er alles aan om dit te vermijden. Mocht zich iets voordoen zijn we erop toegerust je adequaat met eerste hulp terzijde te staan totdat professionele hulp arriveert. Controller jezelf ook op teken na afloop. Desgewenst legt je gids uit hoe je dat moet doen.

Hoeveel mensen zitten er in een groep?

De groepen zijn meestal tussen de 9 en 15 personen groot, met een maximum van 20 deelnemers per groep. Bij minder dan 6 aanmeldingen kan de sessie worden afgelast.

Moet ik met andere deelnemers communiceren?

Gedurende elke Forest bathing sessie kunnen er korte pauzes zijn waarbij je gids je zal uitnodigen om je ervaring te delen – uiteraard alleen als je dat wilt. Het is geen vereiste dit te doen. Veel deelnemers vinden het prettig om hun ervaring te delen over het ervaren van een diepe verbinding met de natuurlijke wereld. Dat geeft een gevoel van vrede en balans.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen ?

De sessies voor volwassenen zijn bedoeld voor personen van 13 jaar en ouder. Personen jonger dan 18 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene.

Is het programma noten en glutenvrij?

Laat ons weten of je allergieën heeft wanneer je je inschrijft.

Hebben de gidsen een EHBO-certificaat?

Ja.

Wat is jullie restitutiebeleid?

Je kunt uw aanmelding binnen 3 dagen na registratie annuleren door ons schriftelijk op te hoogte te stellen via MelO@destaduit.nl.  Je ontvangt je restitutie binnen 15 werkdagen na ontvangst van je kennisgeving van annulering. Als je minder dan 30 dagen voor de start annuleert, zijn er niet-terugbetaalbare annuleringskosten ter hoogte van maximaal van 150,-. Dat wil zeggen dat alle kosten boven 150,- euro wel worden vergoed.  Dit is uiteraard van toepassing op groepen.

We behouden ons het recht voor om een ​​programma te annuleren vanwege een lage inschrijving. Als dit gebeurt, krijg je het volledige bedrag terugbetaald. Voor individuele sessies, proeflessen en workshops geldt dat als je minder dan 48 uur voordat je programma start, je aankoop niet-restitueerbaar is. Lees de Algemene Voorwaarden. 

We willen er voor je zijn!

Heb je vragen?

Stuur dan een e-mail naar melO@destaduit.nl