Jonge ontwerpers aan de slag met avontuurlijke speelnatuur

Wat is leuker dan binnen gamen? Dat is avonturen beleven terwijl je lekker buiten aan het spelen bent. Maar speelplekken in de wijk zijn nu vaak een beetje gedateerd.

De Stad Uit heeft in samenwerking met gemeente Rotterdam kinderen uit Crooswijk en Noord gevraagd hoe avontuurlijke speelnatuur er voor hen uit moet zien. Schoolklassen en kinderen in de vrije tijd zijn op verkenninggegaan naar de speelpolder in het Bergse Bos. Daar zijn stapstenen, touwbruggen, klimbomen en ook leuke plekken voor de volwassenen om te zitten.  

100ste ontwerp voor Crooswijkse Bocht

Na de avonturen buiten de stad deden de Talmaschool en de Noenschool mee aan een workshop speelnatuur ontwerpen voor de Crooswijkse Bocht. Ook op de Winterspelen aan de Rotte werden veel ontwerpen gemaakt. Vandaag is het 100ste ontwerp binnen gekomen bij De Stad Uit.  De jonge ontwerpers presenteren deze als videovlog , als maquette en als tekening aan een jury. Neem een kijkje

Aantrekkelijke oever aan de Crooswijkse Bocht

De jury met deskundigen van gemeente en het Recreatieschap Rottemeren gaat zich hier de komende weken over buigen. Een belangrijk criterium is of het praktisch uitvoerbaar is bij de herinrichting van de Crooswijkse Bocht. De gemeente gaat – samen met andere organisaties – de oever van de Rotte bij de Crooswijksebocht aantrekkelijker maken. Er komt meer groen, een nieuwe speelplek, enkele steigers en kanoverhuur.

Op 28 februari wordt de juryuitslag bekend gemaakt.

-MelO-