Kun je missen wat je niet kent?

Vele duizenden Rotterdamse kinderen en hun ouders weten niet wat een beetje natuur voor hen kan betekenen. 

Met De Stad Uit kunnen ze dat wel ervaren. En meer dan dat: kakelverse  fruit en groenten proeven, avonturen beleven, ze prachtige kunstwerken maken, vuur! De Stad Uit organiseert onvergetelijk leuke natuurbelevingen.

Kun je missen wat je niet kent? Nee, daar heb je geen besef van. Duizenden en duizenden jonge gezinnen hebben geen weet van de ontspanning, het behaaglijke welbevinden, de energie die je krijgt en het plezier dat je op een middagje buiten beleeft. Toevallig (of niet) zijn dit nu juist gezinnen die al minder verdienen, die klein behuisd zijn, met weinig groen in de buurt en zonder eigen buitenruimte, met te weinig geld over is voor dagjes uit, clubs en sport. Dus juist gezinnen wie een beetje ontspanning in de natuur heel goed zou doen.

De missie van De Stad Uit is om jonge gezinnen met een afstand tot natuur en platteland op een super toffe manier  erbij betrekken.

Is het echt zo erg besteld?

Vindt u nu dat we misschien overdrijven? Lees dan eens de rapporten van Kinderen in Tel, het boek De Nieuwe generatie Stadskinderen van Lia Karstens en Naomi Kelder, of het rapport van het Laurensfonds.