Lekker buiten klooien

In coronatijd 525 kinderen buiten laten spelen, hoe doe je dat? Nou, in hele kleine groepjes! In natuurgebied De Esch en in het Zuiderpark is het maar wat mooi dit seizoen. “Ik ga in dit bos wonen”zei Samirah dan ook.

De kinderen waren met Bart van Lieshout (van n ‘Bries) op een wel heel bijzondere struintocht geweest: met dichtgebonden ogen, speurend naar geluid en vorm.

Met Thijs Coers van Woodcompany werden vogelhuisjes getimmerd voor de koolmees. Er is geen vogel die zo goed de eikenprocessierups de baas is als de koolmees, dat vinden de Rotterdamse boomverzorgers ook. Daarom stelt de gemeente hout ter beschikking en hangen na medewerkers de kastjes op waar dat het hardste nodig is.

Chillen aan de Maas? Achterin de Esch staan bankjes, met een beker zelf gemaakte warme chocola kun je eens echt goed naar de skyline kijken vonden de kinderen.

In het Zuiderpark kun je kanoën, moeilijk is dat niet, wel nat:). Met de prachtkano’s van ZAP Zuiderpark, een onderdeel van Thuis op Straat skipperden de kinderen onder de herfstbomen door en langs de eilanden.

En waar kwamen de kinderen vandaan? Van de Over de Slinge, Laurens Cupertinoschool, Globetrotter Katendrecht, Lombakids, de Kameleon, WMO Radar Overschie, IMC Weekendschool, Kinderparadijs Meidoorn, Dock Kralingen Crooswijk en Leespaleis de Pupillen.

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk.

Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind!

Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk!