04
oktober

Herfstfeest voor kinderen en ouders/begeleiders in De Esch

Wie gaat er mee avonturen beleven in oktober

Direct aan de rivier ligt een fantastisch, avontuurlijke plek: natuurgebied de Esch. Er zijn hoge oude bomen, heuvels en dalen en je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht en de ijsvogel. Hier beleven kinderen en ouders/begeleiders echte avonturen op het natuurfeest. 

Wat is er te doen?

Hout snijden

Houtje snijden en er een muziekinstrument of voorouder stok van maken, dat doe je met je ouder bij de workshop houtsnijden (geschikt vanaf 6 jaar)

Broodje voorjaar fabrieken

Stadslandbouwer en eetbaar onkruidkenner Caroline Zeevat fabriekt een wel heel bijzonder broodje met de deelnemers: super leuk, lekker en gezond! Jullie ontdekken eetbare planten en bloemen en  bereiden smakelijke lekkernijen.

Reuzennet tussen de oude bomen

Wie kan beter knopen leggen? een kind of een volwassene? De deelnemers knopen met zijn allen aan een heel groot net tussen de bomen en over de greppel. Hier kunnen de deelnemers heerlijk in klauteren. 

Struintocht 

In het ruige achterste deel is er een avontuurlijke struintocht beleven. Avontuur lonkt om elke boom.

Uilenballen en toppen turen

Als jij omhoog kijkt, tuurt er dan misschien een uitje omlaag? De Esch staat bekend om zijn vele vogels. Ontdek manieren om hier meer over te weten te komen.  Bijvoorbeeld door eens een braakbal te onderzoeken. 

De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.  Komen jullie als groep of met meer dan 10 deelnemers? Neem dan alsjeblieft contact op met Marijke@destaduit.nl 

Waar, wanneer en hoe laat?

Het natuurfeest is in oktober in Kralingen, de Esch naast het v.m.l. drinkwaterleidingterrein., Je komt er met tram 21, uitstappen bij het eindpunt. Jullie zijn welkom voor  de 1e ronde van  10.00-13.00 uur en voor de 2de ronde van 13.00 tot 16.00 uur.

Kost?

€ 5,- per deelnemer; 50% korting met Rotterdampas. Graag vooraf betalen en aanmelden via het onderstaande formulier. De excursie is mogelijk gemaakt door Natuurstad, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Voor wie?

Kom op eigen houtje of als groep via een maatschappelijke organisatie. De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Komen jullie als groep of met meer dan 10 deelnemers? Neem dan contact op met Marijke@destaduit.nl om te reserveren. 

Informatie voor begeleiders

 • Neem een gezonde snack en drinkwater mee.
 • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.
 • Zorg voor petjes en zonnebrandcrème.
 • In het tekenseizoen zijn gesloten schoenen en een lange broek nodig.
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag.

Toegang Schaardijk, bij de ingang tot het natuurgebied.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Natuurstad, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

De Stad Uit'je | Open dag

 • Prijs: € 6,00
  Deelname aan dit gezinsuitje kost € 6,- per deelnemer vanaf 6 jaar.
 • Prijs: € 3,00
  Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar €3,00 in plaats van €6 p.p.
 • Hoeveel kinderen met Rotterdampas en hoeveel kinderen zonder Rotterdampas
 • Hoeveel volwassenen inclusief uzelf gaan er mee?
 • Naam van de volwassen begeleider
  Graag De Stad Uit nieuws lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursie.