Niet in geld uit te drukken

MAEX en CBF ontwikkelen methode om duurzame ontwikkelingsdoelen te meten.

Goededoelenorganisaties zoals De Stad Uit hebben meer invloed op de maatschappij dan je uit hun jaarstukken kunt ontnemen. Het gaat dan om effecten die inwerken op gezondheid, welzijn, armoedebestrijding en de kwaliteit van onderwijs. Bovendien verbinden we hier tientallen plattelandspartners die voor niets of met grote korting kinderen ontvangen op hun boerderijen en natuurgebieden.

Tot nu toe was deze ‘zachte’ invloed moeilijk te meten. Totdat MAEX en CBF hun krachten zijn gaan bundelen. De Stad Uit mocht meedoen in de unieke pilot naar de social handprint. MAEX is de index voor sociale ondernemingen en CBF is de organisatie die toezicht houdt op goede doelen.

80.000,- euro meerwaarde!

De social handprint van De Stad Uit is zegge en schrijve €80.000,- . Tachtigduizend euro aan maatschappelijke waarde die Rotterdam er zomaar even bij krijgt. We zijn apetrots op deze prestatie van ons en onze 24 partners!

Wat zegt MAEX

21 erkende goededoelenorganisaties hebben 21 unieke verhalen. Allemaal maken ze een specifieke maatschappelijke impact. Wat hen verbindt is een geloof, een idee over hoe de wereld een beetje beter moet worden. Om hun verhalen te verbinden en hun gemeenschappelijke impact in kaart te brengen, deed het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, een pilot, samen met MAEX. En die pilot is geslaagd! Voor het eerst in het bijna 95-jarig bestaan is de impact van 21 totaal verschillende goede doelen opgeteld. Bij elkaar 12.620.000,- euro. Meer dan twaalfeneenhalf miljoen!

De Sustainable Development Goals verbinden de individuele impactverhalen. Die verbinding omvat niet de complete rijkdom van wat deze organisaties doen. De cijfers geven een samenvatting. En de belangrijkste les van de deelnemers? ‘We maken veel meer impact dan ik dacht!’

En nu het hele verhaal lezen

Wat staat er precies in het rapport over De Stad Uit? Dat kunt u hier lezen!