01
1 december

Naar het Eiland Van Brienenoord

Wie gaat er mee avonturen beleven?

Met een rugzak vol ontdekkersspullen gaan jullie op struintocht dwars door dit natuureiland. Wilde dieren spotten, eb en vloed verkennen en heerlijk vrij  klimmen, ravotten en klauteren

Onder de Van Brienenoordbrug ligt een fantastisch avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Er groeien wilde fruitbomen. Je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht, en ijsvogel. Eb en vloed spoelen dagelijks water door een getijdengeul. En dat terwijl de zee hier zo’n 40 kilometer vandaan is!

Voor wie

  • Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam.
  • Jullie kunnen gebruik maken van Buzz010.

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag.

Informatie voor begeleiders

  • Er is geen drinken op de plek, laat de kinderen gezonde lunch en drinkwater meenemen.
  • Extra droge kleding is handig! Ook voor de grote mensen.
  • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

De spannende eilandsafari’s zijn deze herfst nog voor 4 groepen te boeken en wel door 2 groepen op een dag die elkaar opvolgen. Dus NIET zoals in het formulier staat voor 2 groepen tegelijkertijd.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Ark Natuurontwikkeling, Stichting Van Leeuwen Van Lignac, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie klas

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie bij De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
Is uw school Lekker Fit! en/of Gezonde school?
Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
Per bus is er plaats voor 48 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) met het aantal kinderen, bjvoorbeeld 24. Tel uzelf mee+aantal volwassen begeleiders. WE rekenen in principe 1 volwassene op 5 kinderen.
Bijdrage busvervoer
De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen. De waarde ligt tussen de €20 en €30 per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor busvervoer zeer op prijs.
Direct nummer waarop u bereikbaar bent
Adres van de school incl. postcode. De Excursies van De Stad UIt zijn voor scholen buiten Rotterdam tegen kostprijs beschikbaar.
Vul hier in waar de bus moet stoppen om kinderen veilig in te laten stappenn

Sectie-einde

 

Boekingsformulier voor scholen