01

Naar het natuurspeelplein! Met Sander & Luna


“Altijd maar dezelfde speeltuin is wel een beetje saai. Ga naar een speeltuin die altijd veranderd ;)”

~Luna

Elke dag gaan we wel even naar schommelen in de speeltuin, maar zo langzamerhand begint dat wel een beetje saai te worden… Daarom hebben we iets leuks bedacht!

Sanders natuur tip

Wolken omkijken (maar kijk wel uit voor de sloot)

Wat heb je nodig?
Niet veel. Een spiegeltje is meer dan genoeg.

Wat kan je doen?
Kijk naar beneden en probeer met de spiegel de mooiste wolken te vinden, maar kijk wel uit voor de zon. Die kan erg scherp zijn.

Maak er een wedstrijd van
Ben je met je vrienden? Maak er dan een wedstrijd van. Wie de meeste wolken in zijn of haar spiegel kan vangen wint!

Hoeveel wolken tel jij?

Luna’s natuur tip

Groente kweken uit je eigen keuken

Wis je dat de groente die je ouders normaal weggooien kan laten groeien tot echte verse nieuwe groenten of kruiden? Dit zijn mijn favoriete om te laten groeien.

Sla
Snijd de onderkant waar de sla bij elkaar wordt gehouden af en plaats het in een bakje met water. Ververs het water om de paar dagen en als je aardig wat wortels ziet mag je het in de aarde stoppen. Natuurlijk wel water blijven geven. Als de sla weer op sla lijkt, dan kan je het opeten!

Tomaten
Als je een tomaat open snijd dat je zie toch die kleine zaadjes? Die moeten we hebben!
Was ze zachtjes en laat ze drogen in de zon op een keuken- of wc-papiertje. Als ze droog zijn stop je de zaadjes in een pot met aarde. Houd ze even binnen totdat je de plantjes heel goed ziet. Daarna mogen ze naar buiten. Ze houden heel erg van zon en water, dus daar moeten ze wel genoeg van hebben.

Ui naar lente ui
Dit is zo makkelijk dat eigenlijk iedereen dit een keer moet proberen! Je snijdt een stukje van de achterkant van de ui af en laat het een paar dagen drogen. Daarna stop je het in een pot met aarde met veel water. Uitjes houden van schaduw, dus ze hebben weinig zon nodig. De ui zie je dan al heel snel groeien. De stengels kan je afknippen en gebruiken als lente uitjes!

Wat doe jij het liefste in de natuurspeeltuin?

Laat het ons weten via info@destaduit.nl of stuur ons een bericht via Instagram: DeStadUit

 

Boekingsformulier voor scholen