03
september 2018 tot juli 2019

Natuurfilms maken

Freek Vonk mag uitkijken!

De nieuwe generatie natuurfilmers komt eraan!

Elk jaar in oktober is het Wild Life film festival in de Cinerama bioscoop. Jullie klas leert natuurfilms maken die zeker niet onder doen voor de getoonde films.

Dit programma is beschikbaar voor leerlingen uit groep 7 en 8

Wat gaan jullie doen

  • Het begint met een les in de klas. Medewerkers van de Cultuurschool¬† geven les over regie, presentatie en filmen.
  • Jullie gaan de natuur in om te filmen. Onder begeleiding van boswachters, boeren en stadslandbouwers maken jullie een script, dan gaan jullie in groepjes aan de slag.¬†¬† Om te weten wat er allemaal in het gebied is, hebben jullie ook een excursie die hier betrekking op heeft. Dit duurt 5 uur zonder reistijd.
  • Presentatie in overleg met de Cultuurschool

Kosten

De les van de Cultuurschool is gratis voor jullie.

Komen jullie op de fiets, dan is de excursie naar de filmlocatie gratis, wil je met de bus dan betaal je een bijdrage aan het vervoer.

Beetje natuur, veel invloed

Kinderen die op jonge leeftijd in contact komen met gezonde leefwijze hebben minder kans op welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes type 2. De Stad Uit zet zich ervoor in om kinderen in contact te brengen met voedselproducenten dichtbij de stad en hen hier op een eigentijdse en avontuurlijke wijze te laten ontdekken hoe je zelf lekkere dingen van gezonde verse producten uit lokale aanbouw kunt bereiden.

Deze excursie is mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland, Wild Life Film festival en de Cultuurschool

 

Boekingsformulier voor scholen