06

Natuursafari in je eigen buurt

De Stad Uit aanbod voor dagprogrammering op scholen.

Leuker dan Fortnite? De Stad Uit gaat de concurrentie aan want buiten spelen is veel leuker!  

Vanuit het schoolplein vertrekken kinderen naar uitdagende natuurplekken in de wijk. Elke keer is er een nieuw avontuur: Bomen klimmen, slootje springen, onkruid proeven, boter maken, hutten bouwen en schepnetten. Het aanbod past bij een gezonde leefstijl en is lekker fit. 

Kosten;

Vanaf 195,- ex BTW voor 1,5 tot 3 uur 

Extra opties:  vervoer, extra materialen, modules op maat

Beschikbaar;

Voor midden- en bovenbouw, groepsgrootte max 25 kinderen.

Deelname ouder/begeleiders wenselijk  

Wie zijn wij;

De Stad Uit organiseert sinds 2015 natuurexcursies voor schoolklassen met ervaren begeleiders. We organiseren natuuravontuur op een steenworp afstand van school. Wat je elk kind gunt

  • unieke natuurervaringen
  • op loopafstand avonturen beleven
  • buiten spelen 

Stadskinderen

Natuur is belangrijk voor alle kinderen die in de stad opgroeien, maar niet voor alle kinderen even bereikbaar. Kinderen in stenige stadswijken hebben weinig gelegenheid om vrijuit fantasierijk te spelen in de natuur. Lia Karstens en Naomi Felder tonen in hun onderzoek De Nieuwe Generatie Stadskinderen aan dat kinderen in de stenige wijken van Rotterdam de openbare ruimte aanzienlijk minder intensief gebruiken dan voorgaande generaties.

Daarbij  is aangetoond dat een beetje natuur veel invloed heeft:  kinderen die vaak buiten spelen presteren beter, hebben vaker een gezond gewicht en ontwikkelen hun creativiteit en lang termijnplanning.

Boeken via onderstaand formulier

 

Boekingsformulier voor scholen