02
23 oktober

Of je appels lust?

Het plukseizoen is weer van start in de appelboomgaard van boerderij Kikkershoek en De Stad Uit organiseert hier een middag vol natuur en spel voor Rotterdamse kids.

Welk kind lust er nou geen appels? Knapperig sappig en vol kleur! Maar zelf appels plukken, dat  hebben de meeste Rotterdamse kinderen nog nooit gedaan. Op vrijdag 23 oktober is het spetterende appelfeest op de Kikkershoek in Mijnsherenland. Er kunnen 75 kinderen inclusief hun ouders meedoen, we letten erop dat jullie een veilig fantastisch uitje hebben.   

Spetterend programma op de Kikkershoek

Eigenlijk is de Kikksershoek het hele jaar door leuk, met zijn loslopende kippen en de knusse boerenwinkel. In de boomgaard staan honderden appelbomen en op het land groeien aardappelen.  Het De Stad Uitje biedt Rotterdamse kinderen extra leuke doe-dingen: In kleine groepjes de boomgaard in en alles over de appelgroei en rassen ontdekken Appels leren plukken (appels om mee naar huis te nemen kunnen worden afgerekend). Appelmoes koken Zelf krulfriet maken in de aardappelschuur.

Meedoen gaat zo: Meld je aan via het formulier op de website. Meedoen kost 7,50 en 3,75 met Rotterdampas.  

Wanneer is het? Jullie zijn welkom op vrijdag 23 oktober van 13.30 – 16.00 uur.  

Waar is het en hoe kom ik er? Het adres is: Maasweg 3, 3271 LH Mijnsheerenland

 • Op de fiets: veen uurtje fietsen vanaf Rotterdam CS.
 • Er is een parkeerplaats bij de boerderij, volg de aanwijzingen.
 • Via het OV stap je op Zuidplein op Connexxion bus 166 naar  Heinenoord en loop je in een kwartier naar de boerderij. Let goed op, er zijn niet overal trottoirs langs deze route.  

Coronaproof

Bij de start wordt er gevraagd naar jullie gezondheid, blijf thuis als je ziek bent. Op locatie is er ontsmettingsmiddel voor de handen, de workshopleiders houden anderhalve meter afstand. We verwachten van jullie om dat ook te doen.

Waarom is het belangrijk om natuur rondom de stad op te zoeken?

Kinderen in Rotterdam spelen veel minder vaak buiten dan vroeger,  allerlei stadskwalen zoals stress, depressies, obesitas en hart en vaatziekten treden steeds vaker op bij kinderen. Spelen in de natuur is niet alleen gezond, je wordt er ook slimmer van, heeft de wetenschap aangetoond. Een goede reden om er vaak op uit te trekken, zou je zeggen. alleen weten veel ouders niet waar ze  rondom de stad terecht kunnen. De Stad Uit introduceert jonge ouders op de leukste locaties. 

Wie is De Stad Uit?

De Stad Uit van stichting Lekker Groen werkt er sinds 2014 aan om kinderen met school en in hun vrije tijd naar natuur en boerderijen rondom de stad te brengen en heeft meer dan 10.000 kinderen een unieke ervaring mee mogen geven. De Stad Uit is een CBF erkend Goed Doel en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, boerderijen en platteland organisaties,  fondsen, gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland.

De Stad Uit'je | Open dag

 • Prijs: € 7,50 Aantal:
  Deelname aan dit gezinsuitje kost € 7,50 per kind. Per 3 kinderen moet een volwassen begeleider mee.
 • Prijs: € 3,75 Aantal:
  Heb je een Rotterdampas? Dan betaal je minder, namelijk maar 3,- in plaats van 6,- p.p.
 • Hoeveel kinderen gaan er in totaal mee?
 • Hoeveel volwassenen inclusief uzelf gaan er mee?
  Graag de nieuwsbrief Groene Speler lezen? Als abonnee ontvang je nieuws over de mooiste groene plekken in en rondom Rotterdam, je kunt je als eerste aanmelden voor De Stad Uit excursies en je komt van alles te weten over het best bewaarde geheim van Rotterdam, zijn prachtige spannende groen activiteiten, want Rotterdam is groener dan je denkt.