04
18 oktober

Oogstfeest op boerderij Kikkershoek

Midden in de Hoekse Waard ligt boerderij Kikkershoek. Er zijn ontelbaar veel kippetjes en prachtige velden en boomgaarden. Dit is de herfst op zijn mooist. Jullie gaan met de boerin de velden op om avonturen te beleven.

Wat kun je er doen?

  • Leer appels plukken en ontdek hoeveel soorten er hier groeien.
  • Maak zelf verrukkelijke appelmoes op open vuur
  • Glijd over het veld op het Vliegend tapijt
  • Ga Boerengolf spelen met je matties
  • Heerlijk in het vuur turen en een broodje bakken bij ‘Brood op stok’

Voor wie

  • Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam.

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen lunch en snacks meenemen. Trek kleding en schoenen die vies mogen worden. We verwachten van alle begeleiders een actieve inzet.

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie bij De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
Is uw school Lekker Fit! en/of Gezonde school?
Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
Per bus is er plaats voor 48 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) met het aantal kinderen, bjvoorbeeld 24. Tel uzelf mee+aantal volwassen begeleiders. WE rekenen in principe 1 volwassene op 5 kinderen.
Bijdrage busvervoer
De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen. De waarde ligt tussen de €20 en €30 per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor busvervoer zeer op prijs.
Direct nummer waarop u bereikbaar bent
Adres van de school incl. postcode. De Excursies van De Stad UIt zijn voor scholen buiten Rotterdam tegen kostprijs beschikbaar.
Vul hier in waar de bus moet stoppen om kinderen veilig in te laten stappenn

Sectie-einde

 

Boekingsformulier voor scholen