05
31 oktober, 1 en 9 november

Outdoor Valley

Nieuw!  Kennen jullie Outdoor Valley, het natuurgebied in de Rottemeren waar jullie een hele schooldag lang kunnen ravotten, sporten en avonturieren? Met boogschieten, de teamtrail survival en vlot bouwen! En bovendien inclusief een gezonde lunch.

Outdoor Valley is een buitensport natuurgebied aan de rand van het natuurgebied “De Rottemeren” op steenworp afstand van het centrum van Rotterdam. Door vele wordt dit gebied beschouwd als een rustgevende maar ook een uitdagende omgeving even weg van de stad.

Voor wie

  • Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam.
  • Jullie kunnen gebruik maken van Buzz010.

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag.

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. Daarnaast is het groepsgevoel juist in coronatijd belangrijk.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen extra kleding en schoenen meenemen die vies mogen worden. We verwachten van alle begeleiders een actieve inzet. De activiteiten vinden plaats op het terrein van Outdoor Valley te Bergschenhoek en onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Er is de mogelijkheid voor de leerlingen om zich om te kleden en te douchen Outdoor Valley stelt als voorwaarde dat de leerkrachten meehelpen met de activiteiten. Bij taken voor de leerkrachten kan gedacht worden aan het samenstellen van groepjes en het bieden van extra begeleiding naar de leerlingen toe. Per 15 leerlingen verwacht Outdoor Valley dat de school 2 begeleiders meeneemt. 

 

Boekingsformulier voor scholen