Retteket Lentepret – voor groepen

Boerderijavontuur voor kinderen en hun begeleiders via welzijnswerk

Voorjaar 2022 zijn kinderen met ouders/begeleiders welkom voor Retteketet Lentepret! Er leeft een bonte mengelmoes van koeien en kalfjes op de boerderij van boer Dirk en boerin Isabella in Pijnacker.

Ontmoet de koeien

Dirk en Isabella Gravesteyn laten je hun boerderij zien. Er is zoveel te ontdekken! Jullie kunnen zelf de melkput in waar de eigenwijze koeien worden gemolken. Lukt het jou om een selfie te maken met een koe? 

Verwonder je en leer over het leven op de bioboerderij. Zie van heel dichtbij hoe een koe zich laat melken. Doe de speurtocht naar weidevogels. Experimenteer wat je allemaal met melk kunt doen. Denk aan boter maken en melk marmeren. Op het weiland wacht een lekker actieve boeren survivaltocht op jullie. Retteketet lentepret is een unieke ervaring, want een zo’n bio-boerderij is heel anders dan een kinderboerderij! Moe en koud geworden van alle activiteiten? Na afloop warm je jezelf op met een theetje en een scone met je zelf geschudde slagroom en vruchten compote.

Voor wie

Beschikbaar voor groepen kinderen met ouders/begeleiders vanuit welzijnswerk. De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Waarom is dit goed voor onze kids?

 • Kinderen en hun ouders/begeleiders ontdekken natuur en boerderijen dichtbij de stad.
 • Lokaal en seizoensgebonden voedsel worden verkend.
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 

Informatie voor begeleiders

Laat alle deelnemers een gezonde lunch en water meenemen en oude kleding en schoenen aandoen.

Wanneer en hoe laat?

Retteketet Lentepret! is ……. Per dag kunnen twee groepen achter elkaar terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

Oude Leedeweg 23 in Pijnacker. Melkveehouderij Gravesteyn ligt tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Op de fiets is de boerderij binnen drie kwartier te bereiken vanuit het centrum van Rotterdam.

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Isabella en Dirk Gravesteyn, Gemeente Rotterdam, Natuurstad,  Van Leeuwen Van Lignac en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie groep

Bent u werkzaam voor een welzijnsorganisatie in Rotterdam? Dan kunt u een excursie boeken voor groepen kinderen.
 • Naam van de organisatie of dependance waarvandaan u vertrekt
 • zijn er bijzonderheden?
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.