01
14 en 18 juni 2021

Retteketet Lentepret! We gaan naar de koeienboerderij

Boerderijavontuur voor schoolklassen bij Melkveebedrijf Gravesteyn

Op 4 maandagen dit voorjaar namelijk op 29 maart, 12 april, 14 en 18 juni 2021, zijn schoolklassen welkom voor lentepret bij de koeienboer. Er leeft een bonte mengelmoes van koeien en kalfjes op de boerderij van boer Dirk en boerin Isabella in Pijnacker.

Ontmoet de koeien

Dirk en Isabella Gravesteyn laten je hun boerderij zien. Er is zoveel te ontdekken! Jullie kunnen zelf de melkput in waar de eigenwijze koeien worden gemolken. Lukt het jou om een selfie te maken met een koe? 

Verwonder je en leer over het leven op de bioboerderij. Zie van heel dichtbij hoe een koe zich laat melken. Doe de speurtocht naar weidevogels. Experimenteer wat je allemaal met melk kunt doen. Denk aan boter schudden en melk marmeren. Op het weiland wacht een lekker actieve survivaltocht op jullie. Retteketet lentepret is een unieke ervaring, want een bio-boerderij is heel anders dan een kinderboerderij! Moe en koud geworden van alle activiteiten? Na afloop warm je jezelf op met een theetje en een scone met je zelf geschudde slagroom en vruchtencompote.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

 • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
 • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en water meenemen en laat hen oude kleding en schoenen aandoen.

 • Warme kleding is handig want het is buiten de stad vaak koeler dan op onze stenen rots.
 • Zorg voor petjes en zonnebrandcreme.
 • In het tekenseizoen zijn gesloten schoenen en een lange broek handig.
De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

Retteketet Lentepret! is op 4 maandagen dit voorjaar namelijk op 29 maart, 12 april, 14 en 18 juni. Per dag kunnen twee klassen achter elkaar terecht van 9.00 tot 11.30 uur en van 12.00 tot 14.30 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

Oude Leedeweg 23 in Pijnacker. Melkveehouderij Gravesteyn ligt tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Op de fiets is de boerderij binnen drie kwartier te bereiken vanuit het centrum van Rotterdam.

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Isabella en Dirk Gravesteyn, Gemeente Rotterdam, Van Leeuwen Van Lignac, Natuurstad en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen