08
op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Natuuravontuur op het Eiland van Brienenoord- direct te boeken na Corona maatregelen

Ligt er een eiland onder de Van Brienenoordbrug? Ja zeker! Jullie klas beleeft avonturen in de ruige natuur en jullie ontdekken hoe eb en vloed werken.

Eb en vloed ontdekken

Als je eenmaal over het bruggetje vlak bij de Kuip bent waan je je in andere wereld. Een ruig eiland, met wilde bossen, struiken en bloemen. Het ligt midden in de Nieuwe Maas, die een open verbinding heeft met de zee. Hierdoor is er 2 keer per dag eb en vloed! Dat levert mooie natuur op, vooral langs de oevers. De bomen daar zijn omgevallen, maar leven gewoon door. Er zijn gave wortelhutten en moerasachtige plekken. Trek je laarzen aan, maar hou ze goed in de gaten, want voordat je het weet heeft het moddermonster ze te pakken! En dan kun je ook nog eens oog in oog staan met Schotse Hooglanders.

Jullie gaan op de fiets, met de tram of met een bus via Buzz010 naar het ruige eiland onder de brug. De kinderen worden verdeeld in groepjes en van de begeleiders wordt een actieve rol verwacht.

 • eb en vloed
 • dierensporen
 • opdrachten & onderzoek

Supergave Excursie

De veldles duurt ongeveer 2,5 uur zonder reistijd en is geschikt voor groep 6,7 en 8. Op de maandag, dinsdag, woensdag of donderdag

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door provincie Zuid Holland en Ark Natuurontwikkeling

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.
  De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen