Rotterdam gaat de boer op!

Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten heeft samen met boeren, ketenpartijen, supermarkten en ondernemers een unieke coalitie gesmeed.

Straks liggen lokale producten in de winkels in de stad en het landschap rondom de stad bulkt van de bloemen, wilde bijen, vlinders en vogels. 

Onze boeren  komen de stad in

Ons winkelmandje is de meest bepalende factor voor de kwaliteit van landschap en natuur in Nederland. Hoe komt het dat we die verbinding met ons voedsel zo zijn kwijtgeraakt? De biodiversiteit heeft flinke klappen gehad. De maatschappelijke druk op de landbouw is immens en tegelijkertijd mist de boer de waardering vanuit diezelfde maatschappij.

Melkveehouder Arie van den Berg uit Midden-Delfland en boswachter Natascha Hokke van Natuurmonumenten brachten duurzaam en regionaal geproduceerd voedsel naar de stad als startschot van Rotterdam de boer op!

Uitje naar de boeren

Jullie kunnen ook kennis maken met de boeren. Check maar eens bij Hoeve Ackerdijk en Melkveebedrijf Gravesteyn.

Meer informatie over de droom en impressies ervan zien je op de site van ‘Rotterdam de boer op’.

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk.

Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind!

Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk!