Rotterdamse Vogeltjes met Sander & Luna

Vogels vind je overal, zelfs in de drukke stad. Ook in Rotterdam kun je volop vogelspotten. Hoeveel verschillende vogels wonen er bij jou in de buurt?

Luna

“Hou je ook net zoveel van dieren als ik? Meneer Sander zegt dat hij vogels kan lokken. Ben jij ook benieuwd of hij echt vogels lokt? Kijk dan snel naar het filmpje.”

Waar kan je vogels vinden?

Je vindt vogels overal, ook in de stad. Bij een plek waar voedsel is voor vogels! Meeuwen vind je bij de rivier en bij de zee, omdat ze daar op visjes kunnen jagen. Eenden en ganzen vind je in de vijver waar ze waterplantjes eten. Duiven vind je op pleinen omdat ze daar vaak gevoerd worden door mensen. De Heggenmus zit in de heg en de boomklever kleeft aan de boom! Let maar eens goed op welke vogels je waar kunt vinden.

Hoe weet je welke vogel het is?

Daarvoor kun je terecht bij de website van de Nationale Tuinvogeltelling. Daar kun je een poster downloaden met daarop 25 vogels, maar de meeuw die zit er net niet bij! M Maar gelukkig is op de website  van natuurtekenaar Jasper de Ruiter een de gratis natuur speurkaart ”Strand” te downloaden met daarop drie soorten zeemeeuwen en nog een paar andere strandvogels en nog een hoop andere vogelspeurkaarten.

Hoe lok je vogels

Je kunt ze lokken met wat brood of een visje. Maar de meeste kleine vogels zijn dol op vogelzaadjes uit de dierenwinkel of supermarkt, omdat die supergezond zijn. Tijdens warme dagen kun je een waterbakje neerzetten voor de vogels, op een plek waar er geen katten bij kunnen komen. Dan komen vogels een badje nemen, dat is superleuk om te zien.

“Enne… laat ze niet op je hoofd poepen!”

Infoblad downloaden

Wil je deze informatie uitprinten dan kan je het infoblad downloaden.

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk.

Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind!

Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk!