04
juli 2020

Slootjesdag- onder voorbehoud

Ga met je klas het avontuur aan op Slootjesdag op speelpolder Wijland in Schiedam. Dat nader af te spreken.

Deze speelpolder is speciaal gemaakt om te ravotten, te klauteren en om aan een touw over een slootje te slingeren. Ze is omgeven door bomen, weilanden en water.

Er is echter meer, in de sloot leven diverse waterdieren. We hebben leuke leerzame spelactiviteiten op deze dag zodat het een dag om niet te vergeten wordt.

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Wie vangt de grote watertor? 

Watertor, poelslak of kikker? Wie vindt de grootste waterdieren van de sloot? Met schepnet, loep pot en zoekkaart gaan kinderen eropuit. Een top natuurgids begeleidt de avonturen langs de kant van de sloot. 

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8

Schoolklassen zijn welkom op de fiets of met de bus. Voor de bus vragen we een kleine tegemoetkoming.

Beschikbaar op 15 juni voor 2 schoolklassen per dagdeel

Informatie voor begeleiders

Er is geen drinken op de plek, laat de kinderen lunch en snacks meenemen.
Kaplaarzen zijn handig! Ook voor de begeleiders.

Een dag met een gouden randje

De Speelpolder is speciaal gemaakt om te ravotten, te klauteren en om aan een touw over een schoon waterslootje te slingeren.

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Deze excursie is mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid Holland, Gemeente Rotterdam en gemeente Schiedam? NME Harreweg

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
  • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
  • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
  • Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.
    De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

 

Boekingsformulier voor scholen