02

Eiland van Brienenoord wildernis – beschikbaar met Buzz010

De laatste schoolexcursies naar het Eiland van Brienenoord zijn nu beschikbaar.

Ga mee op avontuur op het eiland van Brienenoord!

Onder de Van Brienenoordbrug ligt een fantastische, avontuurlijke plek: het Eiland van Brienenoord. Een natuurpareltje middenin de grote stad. Er groeien wilde fruitbomen zoals kerspruim, sleedoorn, zoete kers en vlier. Je kunt er vogels spotten, zoals sperwer, groene specht, ijsvogel, nachtegaal en gekraagde roodstaart. Eb en vloed spoelen er dagelijks water door een kleine getijdengeul. En dat terwijl de zee hier zo’n 40 kilometer vandaan is! Er zijn jungle-achtige plekken bij het water waar je je een weg kunt banen tussen de omgevallen bomen. Die groeien gewoon door, ook al liggen ze op hun kant. Hoe spannend is dat! Op het Eiland van Brienenoord kunnen kinderen avonturen beleven in de natuur. Ze kunnen kikkers vangen, vogels kijken, klimmen en klauteren, onderzoeken wat de invloed van eb en vloed is, zoeken naar kleine beestjes, zich verwonderen en vooral: genieten van de natuur. 

Dit jaar gaat een deel van het eiland op de schop om meer ruimte te maken voor eb en vloed en de bijzondere natuur die daarbij hoort. Maar het eiland blijft toegankelijk, en het is juist een mooi moment om het eiland te bezoeken te leren over deze veranderingen.

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
  • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
  • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
  • Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.
    De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen