Sneeuwpret om nooit meer te vergeten

Iedereen naar buiten! De sneeuw doet je voor even corona vergeten en met z’n allen halen we een frisse neus, een vrolijk hart en een leeg hoofd.

Met z’n allen? Is de sneeuwpret wel voor iedereen?

De @NRC kopt op 8 februari 2021: We haasten ons naar buiten, herinneringen maken in de sneeuw/ Waar de zondag verstild begon, trok het flinke pak sneeuw velen de huizen uit. Op zoek naar ontsnapping van de lockdown én naar herinneringen. „Dit doet me denken aan mijn jeugd.”

Wie is ‘we‘ eigenlijk? Welke mensen hebben sneeuwpakken van de laatste skivakantie liggen? Wie kan de slee of latten pakken? Zijn dit niet alleen de modale gezinnen in de gegoede wijken?

(De link naar het artikel is achter de afbeelding)

Jonge gezinnen in de arme stadswijken weten zich vaak geen raad met dit weer. Ze hebben al geen rubberen laarsjes voor als het regent, laat staan wanten en dikke sokken nu. Uiteraard: er zijn opblaaskrokodillen waar je op kunt glijden en afvalbakdeksels die je als slee kunt gebruiken. De creatieve uitzonderingen. Door de bank genomen is het echter binnen zitten voor juist diegene die nu een beetje natuur het hardste nodig hebben. Zo stand-a-pede kan De Stad Uit daar 9ook geen activiteiten voor organiseren, eind februari starten onze boerderij events met de Winterspelen op de Buytenhof van Rhoon. Hier kunnen scholen uit sociaal economisch zwakke wijken en jonge gezinnen via welzijnswerk aan meedoen. Enkel op aanmelding en super gereguleerd, maar toch.

Besef dus, als je zo geniet van het stillen sneeuwlandschap, de pret met je kind, de wijdte, de sneeuwengelen en de glinstering: dat kan omdat je tot de happy few behoort. Dit is voor veel Rotterdamse kinderen niet weg gelegd.

Wil je daar ook iets tegen doen? Vind je dat arme gezinnen ook onvergetelijke herinneringen aan natuur en winterpret nodig hebben? Denk dan eens aan een donatie aan Destaduit.nl

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk.

Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind!

Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk!