Spelen, kroelen en ravotten in de polder

Heerlijk natuuruitje in de polder

Met kinderen het boerenleven beleven, kroelen met pasgeboren lammetjes en ravotten in de natuurspeeltuin. Het kan allemaal bij Belevenisboerderij Schieveen, op maar een half uur fietsafstand van het stadscentrum.

Speelnatuur van OERRR

De belevenisboerderij is een initiatief van stadsherder Martin Oosthoek en Natuurmonumenten. Sinds de voorjaarsvakantie is de boerderij zo goed als klaar en is natuurspeeltuin van Oerrrr officieel geopend. Deels is de speeltuin toegankelijk voor kinderen met beperkingen. Alle kinderen zijn in ieder geval razend enthousiast. Ze kunnen ongestoord rennen, stoeien, over boomstammen  klimmen en met stro spelen. Of genieten van de waterspeeltuin.

Lammetjes

Een van de leukste kinderactiviteiten: lammetjes knuffelen en voeren. De pasgeboren lammetjes krijgen de fles. Andere boerderijdieren die je er zoal tegenkomt zijn koeien, geiten, konijnen en kippen. Ponyritjes maken is ook een feest. Verder is er een bloementuin en vlindertuin. Voor ouders is er een lunchroom plus winkel met lokale producten zoals kaas. In de zomermaanden is het terras open.

Polderpad

Natuurmonumenten heeft er ook een informatiepunt over de kwetsbare weidevogels in het poldergebied. De expositie legt alles uit over het behoud van de natuur en  boerenlandvogels in de omgeving, zoals de grutto en kievit. Direct aan de boerderij ligt het polderpad. Een mooi vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten door de uitgestrekte natuurgebieden langs de Schie.

Openingstijden woensdag tot en met zondag. Meer informatie

-Afshan-