04
25 oktober 2021 ( nog 1 plek )

Spetterend herfstfeest op de speelpolder

Slootjesavontuur, paddenstoelentocht en natuurkunst maken

Op de Speelpolder is het altijd feest. Met prachtige natuur, alle vrijheid en een waanzinnig leuke speelplek. Er zijn veel manieren om de sloten over te steken: met het trekvlot, over boomstammen of met slingertouwen. Er is een strandje en volop speelwater. De plek is bijzonder omdat hier resten zijn gevonden van oude nederzettingen van lang geleden. Dus: die speelpolder is altijd wel leuk, maar op 25 oktober is is er nog veel meer te doen en te beleven want er zijn allemaal leerzame en avontuurlijke activiteiten.

 • Ga mee op eetbaar onkruid tocht.
 • Vang fantastische waterdiertjes op de slootjessafari.
 • Rooster brood op stok in een vuurtje.
 • Bouw mee aan een kasteel van bamboe.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. Daarnaast is het groepsgevoel juist in coronatijd belangrijk.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en snacks meenemen. Trek kleding en schoenen aan die vies mogen worden

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Gemeente Schiedam, Van Leeuwen Van Lignac, Natuurstad, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Boekingsformulier voor scholen