06
20-24 september

Spetterend stranduitje voor jullie klas

We gaan erin (tot de knieën) 

Wie houdt er van zee, zand en duinen? Pootje baden, ijsje halen. Wist je dat je aan het strand ook garnalen kunt vangen? Dat er wilde dieren in de duinen leven.

  • Met z’n allen gaan jullie zeediertjes vissen. De oogst doen we in grote bakken om te bekijken. Er leeft van alles in de zee: heremietkreeften, stokstijve zeepaardjes, platvissen en heel veel garnalen. Joost de Kurver begeleid de groepen.
  • De leukste struintocht: de duinen staan in bloei en ze leven!  Je komt er rare kikkers tegen en schitterende vogels, vind de sporen van vossen en zoek de konijnenburcht. Struinen doe je met een gids die je leert luisteren, zien en sluipen!  

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Wanneer en hoe laat?

Dit uitje is beschikbaar op op een aantal dagen in oktober. Jullie zijn welkom tussen maandag, 20 tot vrijdag, 24 september tussen 9.00 – 12.00 en tussen 12.00 en 15.00 uur.

Jullie kunnen gebruik maken van Buzz010.

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 

De zeelucht en de weidsheid van het landschap nemen stress weg en zijn goed voor de ogen en de huid.

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en snacks meenemen. Er is heerlijk duinwater aanwezig om te drinken. Extra droge kleding is handig! Ook voor ouders en begeleiders.

Waar gaan we heen?

De excursie is ter hoogte van de Zeetoren achter de Hoekse Watersportvereniging in Hoek van Holland. Helmweg 7, 3151 HE Hoek van Holland

Deze excursie is mogelijk gemaakt door Natuurstad, Provincie Zuid-Holland en Gemeente Rotterdam

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
  • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
  • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
  • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 

Boekingsformulier voor scholen