Voor 25 euro help je een kind aan een unieke belevenis

Wist u dat het per kind € 25,-  kost om de stad uit te gaan? Juist kinderen die het effect van natuurervaringen het hardste nodig hebben, kunnen de marktprijs, zo’n € 25,- per kind, niet zelf betalen.  Scholen kunnen hooguit € 4,-  bij  dragen. En jonge ouders vaak nog minder. Geef een kind een onvergetelijke ervaring in de natuur cadeau en doneer € 25,-

Te veel kinderen groeien op in armoede

Het jaarlijkse rapport van ‘Kinderen in tel’ laat de stand van zaken op het gebied van kindvriendelijkheid in Nederlandse wijken zien. In Rotterdam wonen de meeste kinderen van de 5 grote steden. Meer dan 12% van de kinderen hier groeit op in armoede. Gezinnen hebben het moeilijk: veel ouders zijn laagopgeleid, werkloos en hebben weinig geld te besteden. Op de 2017 lijst van minst kindvriendelijke wijken staan de wijken Charlois, Delfshaven en Noord/Crooswijk.

Groen maakt gezond

Kinderen die regelmatig in de natuur spelen zijn gezonder en doen het beter op school. Veel kinderen hebben overgewicht, allergieën, stress, ADHD en angsten. Ze zijn snel afgeleid en geïrriteerd. De natuur biedt ruimte om te bewegen, avonturen te beleven, maar ook sereniteit en een kalmte die de stad een kind niet kan bieden.

Houd Rotterdamse kids gezond! Geef ze een natuurbelevenis cadeau

U geeft uw gift aan stichting Lekker Groen, Lekker Groen organiseert De Stad Uit en heeft de ANBI status