10 tips voor een frisse duik

Hebben jullie zin in een koele duik?

In en rondom Rotterdam liggen veel leuke plekken waar je heerlijk kunt zwemmen. Want wat is er leuker dan op een warme dag met je vrienden of familie langs het water te spelen en te zwemmen? Voor de kids zijn er avontuurlijke waterspeelplekken in en rondom de stad.

  • De Zevenhuizerplas heeft het boulevard bij Nesselande met een mondain strand aan de Sicilieboulevard. Je komt er met de Metro halte Nesselande. Aan de overkant van de Zevenhuizerplas zijn de ligweiden lekker groen en rustig. Dit natuurstrandje ligt ter hoogte van de Vlietkade tussen Zevenkamp en Oud Verlaat.
  • In het Zuiderpark achter Ahoy ligt het avontureneiland. Het water is hier brandschoon en heel leuk voor jongere kinderen.
  • Het strand achter het Langepad langs de Kralingse Plas is een heerlijke plek om de picknicken met je vrienden en familie. Er zijn barbecueplekken en de hoge bomen zorgen voor schaduw.
  • In de Speeldernis kunnen kinderen heerlijk ravotten in het water. De natuurspeeltuin ligt achter de Mevlana Moskee aan de Abraham van Stolkweg. Kijk op Speeldernis.nl voor activiteiten en kosten.
  • De Speelpolder Bergse Vallei in het Bergse Bos heeft stapstenen en speelwater. De Bergse Vallei is bij het restaurant Bergsche plas langs de Rottebandreef.
  • Aan de Schiedamse Harreweg ligt speelpolder Wijland met speelwater, slingers en slootjes. De Speelpolders zijn openbaar. Kijk op Speelpolders.nl voor de route.
  • Willen jullie zwemmen in een rivier? De Berkelse Zweth ligt aan het einde van de Oude Bovendijk achter het Vliegveld Zestienhoven. Fiets tot de ophaalbrug en vind je mooiste plekje.
  • Het Van Maanenbad is het bekendste zwembad in Rotterdam. Het buitenbad is een unieke plek. Midden in de drukte van de stad vind je hier een oase waar je lekker op het gras kunt genieten van zon en water. Het buitenbad is in de zomervakantie geopend van 10.00-17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. De toegang kost 5,- euro. Het adres is: Van Maanenstraat 8, 3038 CZ Rotterdam. Voor meer info: Vanmaanenbad.nl
  • Prachtig schoon natuurwater, ligweiden en speeleilanden heeft het ‘Zwarte Plasje’ in Hillegersberg te beiden. Je moet wel lid zijn en seizoenszwemkaart kopen. Voor meer info: Zwarteplasje.nl
  • Pak de metro naar het strand in Hoek van Holland! Wandel bijvoorbeeld door het duinbos richting Zeetoren en loop vandaar het strand op.  Klik hier voor meer info over het vervoer 

Doet u mee? Ieder kind de natuur in!

Leuk, hé, die doe dingen met de kinderen. Een beetje natuur is zo belangrijk.

Wist je dat veel stadskinderen nog nooit met hun voetjes in de zee hebben gestaan, nog nooit door een bos zijn gestruind of in een boom zijn geklommen? Dat gun je toch ieder kind!

Geef een kleine bijdrage en maak het mogelijk!